Derfor crasher lufthavne og it-systemer:Opdatering fra Crowdstrike har ramt Microsofts systemer i hele verden

Artikel top billede

Kom med ind i maskinrummet hos ATP's CIO Per Kjersgaard Rasmussen - har outsourcet store dele af infrastrukturen: ”Det er bare ikke os, der skal drive det"

The Digital Edge: Per Kjersgaard Rasmussens it-løsninger håndterer hvert år udbetalinger for mere end 250 milliarder kroner. Hør hvordan han balancerer udvikling, drift, ansvar og hvor han får sin inspiration fra.

Hvert år udbetaler ATP mere end 250 milliarder danske kroner.

Det er en enorm sum. Nogle af de penge er er baseret på bidrag fra næsten alle danskere borgere gennem deres arbejdsliv. Men de fleste udbetales som offentlige ydelser, der finansieres af staten og kommunerne.

Derfor står ATP, som oprindeligt blev stiftet i 1964, i dag for to ud af tre danske velfærdsbetalinger til mere end fem millioner danskere.

Håndtering af det komplekse, unikke og kraftigt regulerede område ville næppe være muligt uden en stor og stabil it-operation, der under CIO Per Kjersgaard Rasmussens ledelse har bevæget sig væk fra traditionelle mainframes og mod et nyt og mere standardiseret it-landskab.

Men også en organisation, hvor ansvar er en naturlig del af arbejdet, og hvor outsourcing over de seneste 10 år har ændret den måde, som it arbejder på i dag.

I denne episode af The Digital Edge kan du høre om, hvordan ATP’s CIO Per Kjersgaard Rasmussen forvalter et kraftigt reguleret område samtidig med, at han sikrer, at der fortsat investeres i udviklingen af ​​ATP's it-platform.

I denne episode kan du blandt andet høre om:

  • Hvordan ATP arbejder med krydsfeltet mellem forretning og it.
  • Hvordan CIO Per Kjersgaard Rasmussen har ændret fokus og opgaver for it-afdelingen ved brug af blandt andet af outsourcing.
  • Hvor Per Kjersgaard Rasmussens kigger han efter inspiration til arbejdet med finansiel it.
  • Per Kjersgaard Rasmussens råd om ledelsesmæssigt fokus på compliance og sikkerhed.
Værter på episoden er chefredaktør Lars Jacobsen og Jesper Schleimann, digital transformation officer, EMEA North hos SAP.

Du kan lytte til hele episoden nedenfor. Bemærk at podcasten er på engelsk.

Husk du kan abonnere på The Digital Edge på iTunes (link) eller RSS (link)

Husk: Vi hører meget gerne, hvad du syntes om den konkrete episode og/eller modtager forslag til spørgsmål og ideer til kommende episoder. Så tøv ikke med at sende en mail til lja@cw.dk med din feedback eller din ide.