Artikel top billede

Jutlander Bank vil have fusioneret Danmarks bankcentraler: Vil kunne spare gigantiske beløb

Topchef i Jutlander Bank, Per Sønderup, vil have fusioneret Danmarks tre datacentraler. Bankerne ville kunne spare formuer, mener han.

Jutlander Banks topchef, Per Sønderup, vil have fusioneret den danske banksektors tre datacentraler og ‘kalder til samling,’ skriver Børsen.

Til avisen siger han, at bank-sektoren kunne spare penge ‘i markant grad,’ hvis de tre datacentraler blev fusioneret.

I dag anvender den danske banksektor de tre datacentraler BEC (Roskilde), Bankdata (Fredericia) og SDC (Ballerup).

Hertil kommer Danske Bank og Nordea, der har deres egne datacentre.

Opdelingen af sektorens databehandling på denne måde er i vid udstrækning historisk baseret.

Per Søndergaard siger til avisen, at Jutlander Bank alene i år betaler 100 millioner kroner til SDC - plus løn til bankens egne it-medarbejdere.

“Vi mindre- og mellemstore pengeinstitutter har ikke været dygtige nok til at samle centralerne et sted. Så vi sidder med tre it-centraler, som vi skulle have samlet for flere år siden. Jeg vil håbe, at vi snart kan finde ud af at fusionere," siger han til avisen.

Har tidligere haft planer

Det er langt fra første gang, at der har været snak om en fusion af de tre bankcentraler, der tilsammen omsætter for mere end fire milliarder kroner om året.

I sommer påpegede Finanstilsynets direktør, Jesper Berg, at det kunne ‘være nyttigt,’ hvis bankerne begyndte at kigge på en sammenlægning.

Det kan du læse mere om her: Finanstilsynet forventer fusion af BEC, SDC og Bankdata: Sammenlægning vil give ‘skalafordel’

Der har tidligere været drøftelser om en fusion mellem SDC og BEC. Planerne blev dog mere eller mindre skrinlagt, da det har vist sig, at en sammenlægning mellem de tre bankcentraler kan komme til at koste op mod halvanden milliard kroner og tage syv år.

Det kan du læse mere om her: Bankformand 'holder kattelem' åben for fusioner mellem de store danske bankcentraler.

Læs også:

IBM og SDC’s danske hovedkvarterer solgt: SDC scorer 450 millioner kroner på handelen

Lønniveauet er tårnhøjt - men BEC må bare betale: "Alting kan blive for dyrt, men hvis du gerne vil lave de løsninger, der er brug for, så er du nødt til at betale"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2021: Sæt automatisering og data på den strategiske dagsorden

Ved at anvende data på den korrekte måde, kan du og din virksomhed for alvor sætte skub i konkurrencen. Der ligger en værdifuld viden om kunder, kundeadfærd, konkurrenter, markeder og meget andet i den data, der svæver rundt omkring os. Med den nyeste teknologi er det endda blevet nemmere at automatisere disse processer.

16. juni 2021 | Læs mere


Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


Premium
Nyt kæmpesystem til politiet fra Netcompany bliver næsten 20 procent dyrere end planlagt: Forsinkes med mere end et år
Halvandet år efter kontrakt-underskrivelsen med Netcompany er omkostningerne til levering af politiets kommende planlægnings-system allerede steget med næsten 20 procent, mens hele projektet skal replanlægges. Det bliver nu mere end et år forsinket. Se her, hvornår det for politiet vitale system ventes klart.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Når AI sætter sig ved rattet: Sådan passer infrastrukturen på sig selv
Selvkørende IT-infrastruktur styrker skaleringsmuligheder og ressourceudnyttelse. Dette whitepaper giver overblik over proces og muligheder.