Artikel top billede

Jutlander Bank vil have fusioneret Danmarks bankcentraler: Vil kunne spare gigantiske beløb

Topchef i Jutlander Bank, Per Sønderup, vil have fusioneret Danmarks tre datacentraler. Bankerne ville kunne spare formuer, mener han.

Jutlander Banks topchef, Per Sønderup, vil have fusioneret den danske banksektors tre datacentraler og ‘kalder til samling,’ skriver Børsen.

Til avisen siger han, at bank-sektoren kunne spare penge ‘i markant grad,’ hvis de tre datacentraler blev fusioneret.

I dag anvender den danske banksektor de tre datacentraler BEC (Roskilde), Bankdata (Fredericia) og SDC (Ballerup).

Hertil kommer Danske Bank og Nordea, der har deres egne datacentre.

Opdelingen af sektorens databehandling på denne måde er i vid udstrækning historisk baseret.

Per Søndergaard siger til avisen, at Jutlander Bank alene i år betaler 100 millioner kroner til SDC - plus løn til bankens egne it-medarbejdere.

“Vi mindre- og mellemstore pengeinstitutter har ikke været dygtige nok til at samle centralerne et sted. Så vi sidder med tre it-centraler, som vi skulle have samlet for flere år siden. Jeg vil håbe, at vi snart kan finde ud af at fusionere," siger han til avisen.

Har tidligere haft planer

Det er langt fra første gang, at der har været snak om en fusion af de tre bankcentraler, der tilsammen omsætter for mere end fire milliarder kroner om året.

I sommer påpegede Finanstilsynets direktør, Jesper Berg, at det kunne ‘være nyttigt,’ hvis bankerne begyndte at kigge på en sammenlægning.

Det kan du læse mere om her: Finanstilsynet forventer fusion af BEC, SDC og Bankdata: Sammenlægning vil give ‘skalafordel’

Der har tidligere været drøftelser om en fusion mellem SDC og BEC. Planerne blev dog mere eller mindre skrinlagt, da det har vist sig, at en sammenlægning mellem de tre bankcentraler kan komme til at koste op mod halvanden milliard kroner og tage syv år.

Det kan du læse mere om her: Bankformand 'holder kattelem' åben for fusioner mellem de store danske bankcentraler.

Læs også:

IBM og SDC’s danske hovedkvarterer solgt: SDC scorer 450 millioner kroner på handelen

Lønniveauet er tårnhøjt - men BEC må bare betale: "Alting kan blive for dyrt, men hvis du gerne vil lave de løsninger, der er brug for, så er du nødt til at betale"




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere