Artikel top billede

Jutlander Bank vil have fusioneret Danmarks bankcentraler: Vil kunne spare gigantiske beløb

Topchef i Jutlander Bank, Per Sønderup, vil have fusioneret Danmarks tre datacentraler. Bankerne ville kunne spare formuer, mener han.

Jutlander Banks topchef, Per Sønderup, vil have fusioneret den danske banksektors tre datacentraler og ‘kalder til samling,’ skriver Børsen.

Til avisen siger han, at bank-sektoren kunne spare penge ‘i markant grad,’ hvis de tre datacentraler blev fusioneret.

I dag anvender den danske banksektor de tre datacentraler BEC (Roskilde), Bankdata (Fredericia) og SDC (Ballerup).

Hertil kommer Danske Bank og Nordea, der har deres egne datacentre.

Opdelingen af sektorens databehandling på denne måde er i vid udstrækning historisk baseret.

Per Søndergaard siger til avisen, at Jutlander Bank alene i år betaler 100 millioner kroner til SDC - plus løn til bankens egne it-medarbejdere.

“Vi mindre- og mellemstore pengeinstitutter har ikke været dygtige nok til at samle centralerne et sted. Så vi sidder med tre it-centraler, som vi skulle have samlet for flere år siden. Jeg vil håbe, at vi snart kan finde ud af at fusionere," siger han til avisen.

Har tidligere haft planer

Det er langt fra første gang, at der har været snak om en fusion af de tre bankcentraler, der tilsammen omsætter for mere end fire milliarder kroner om året.

I sommer påpegede Finanstilsynets direktør, Jesper Berg, at det kunne ‘være nyttigt,’ hvis bankerne begyndte at kigge på en sammenlægning.

Det kan du læse mere om her: Finanstilsynet forventer fusion af BEC, SDC og Bankdata: Sammenlægning vil give ‘skalafordel’

Der har tidligere været drøftelser om en fusion mellem SDC og BEC. Planerne blev dog mere eller mindre skrinlagt, da det har vist sig, at en sammenlægning mellem de tre bankcentraler kan komme til at koste op mod halvanden milliard kroner og tage syv år.

Det kan du læse mere om her: Bankformand 'holder kattelem' åben for fusioner mellem de store danske bankcentraler.

Læs også:

IBM og SDC’s danske hovedkvarterer solgt: SDC scorer 450 millioner kroner på handelen

Lønniveauet er tårnhøjt - men BEC må bare betale: "Alting kan blive for dyrt, men hvis du gerne vil lave de løsninger, der er brug for, så er du nødt til at betale"
IT-JOB

Saab Danmark A/S

Security Architect

Capgemini Danmark A/S

Java-udviklere til Healthcare

Styrelsen for Dataforsyning og Infrastruktur

Udvikler til GIS og geodæsi
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere


Årets CIO 2023

Vi skal finde Årets CIO 2023 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO og løfte arven efter Årets CIO 2022 Ann Fogelgren fra GN og de 16 andre, der løb med prisen før hende.

08. juni 2023 | Læs mere


B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere