Jutlander Bank vil have fusioneret Danmarks bankcentraler: Vil kunne spare gigantiske beløb

Topchef i Jutlander Bank, Per Sønderup, vil have fusioneret Danmarks tre datacentraler. Bankerne ville kunne spare formuer, mener han.

Jutlander Banks topchef, Per Sønderup, vil have fusioneret den danske banksektors tre datacentraler og ‘kalder til samling,’ skriver Børsen.

Til avisen siger han, at bank-sektoren kunne spare penge ‘i markant grad,’ hvis de tre datacentraler blev fusioneret.

I dag anvender den danske banksektor de tre datacentraler BEC (Roskilde), Bankdata (Fredericia) og SDC (Ballerup).

Hertil kommer Danske Bank og Nordea, der har deres egne datacentre.

Opdelingen af sektorens databehandling på denne måde er i vid udstrækning historisk baseret.

Per Søndergaard siger til avisen, at Jutlander Bank alene i år betaler 100 millioner kroner til SDC - plus løn til bankens egne it-medarbejdere.

“Vi mindre- og mellemstore pengeinstitutter har ikke været dygtige nok til at samle centralerne et sted. Så vi sidder med tre it-centraler, som vi skulle have samlet for flere år siden. Jeg vil håbe, at vi snart kan finde ud af at fusionere," siger han til avisen.

Har tidligere haft planer
Det er langt fra første gang, at der har været snak om en fusion af de tre bankcentraler, der tilsammen omsætter for mere end fire milliarder kroner om året.

I sommer påpegede Finanstilsynets direktør, Jesper Berg, at det kunne ‘være nyttigt,’ hvis bankerne begyndte at kigge på en sammenlægning.

Det kan du læse mere om her: Finanstilsynet forventer fusion af BEC, SDC og Bankdata: Sammenlægning vil give ‘skalafordel’

Der har tidligere været drøftelser om en fusion mellem SDC og BEC. Planerne blev dog mere eller mindre skrinlagt, da det har vist sig, at en sammenlægning mellem de tre bankcentraler kan komme til at koste op mod halvanden milliard kroner og tage syv år.

Det kan du læse mere om her: Bankformand 'holder kattelem' åben for fusioner mellem de store danske bankcentraler.

Læs også:

IBM og SDC’s danske hovedkvarterer solgt: SDC scorer 450 millioner kroner på handelen

Lønniveauet er tårnhøjt - men BEC må bare betale: "Alting kan blive for dyrt, men hvis du gerne vil lave de løsninger, der er brug for, så er du nødt til at betale"
Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
SKI stadfæster afgørelse: Atea må fortsat deltage i offentlige udbud
I 2018 fik Atea lov til at byde med på offentlige udbud trods den store bestikkelsessag. Nu fastholder SKI og Økonomistyrelsen den afgørelse.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Sådan får du et sikrere og mere effektivt netværk med SD-WAN
Kombinationen af cloud og mere effektive arbejdsformer - og hjemmearbejde – kan både netværk og sikkerhed nemt blive udfordret. Samtidig kan de traditionelle løsninger hurtigt blive dyre, især når sikkerheden skal følge med. I dette whitepaper kan du læse om udfordringerne med de traditionelle netværkskonfigurationer og hvilke fordele som et software defined netværk kan give, samt hvordan du tænker sikkerhed ind i løsningen fra starten.