Artikel top billede

Coops digitale kæmpeomstilling - her er CIO Morten Holm Christiansens ambitiøse plan: "Vi har fået rigtigt mange gode ideer, som viste sig at være rigtigt dårlige ideer"

Podcast, The Digital Edge: Mindre legacy it, mere digitalt og bedre skalering, står der på CIO Morten Holm Christiansen fra Coops ønskeseddel i år. Og så skal der ansættes nogle flere it-folk for at komme i mål med den store omstilling.

Coops CIO, Morten Holm Christiansen, har en mission: Han skal lave Coop mere lokal, enklere og mere digital.

Det er i sig selv en opgave i en 153 år gammel butikskæde med 37.000 ansatte, 1.050 butikker og en markedsandel på 36 procent. Men samtidig er markedet generelt udfordret.

For når det kommer til indkøb, fokuserer vi danskere mere på prisen end kvaliteten, vi spiser mere ude, og vi bruger hellere vores penge på rejser og iPhones end nede i den lokale Brugsen.

Derfor skal Coop være mere lokal, enkel og digital.

Og byggestenene til det er blandt andet Coops populære app, selvbetjening i det lokale supermarked, der lader dig springe køen over, og en overhaling af den ældre it-infrastruktur, som Coop har slæbt rundt på i årtier.

Mindre legacy og bedre skalering

Så mindre legacy it, mere digitalt og bedre skalering, står der på Morten Holms ønskeseddel i år.

Og så skal der ansættes nogle flere folk for at komme i mål med den store omstilling.

Det er alt sammen noget, som Morten Holm kommer ind på i denne episode af The Digital Edge, hvor han er gæst.

Undervejs kan du desuden høre Morten Holm fortælle om nogle af de fremtidige perspektiver for detailhandlen - og hvorfor han ikke ser fuldt udbyggede selvbetjeningskoncepter som Amazon Go som et realistisk bud pt.

Værter på episoden er chefredaktør Lars Jacobsen og Jesper Schleimann, digital transformation officer, EMEA North hos SAP.

Du kan lytte til hele episoden nedenfor. Bemærk at podcasten er på engelsk.

Husk du kan abonnere på The Digital Edge på iTunes (link) eller RSS (link)

Husk: Vi hører meget gerne, hvad du syntes om den konkrete episode og/eller modtager forslag til spørgsmål og ideer til kommende episoder. Så tøv ikke med at sende en mail til lja@cw.dk med din feedback eller din ide.Premium
Microsoft drosler ned for lancerings-tempoet for Windows Server: Vil fremover udsende ny version hvert andet år
Microsoft skrotter sin hidtidige hastige udrulningsplan for Windows Server. Fra og med lanceringen af Windows Server 2022 vil Microsoft udsende nye releases hvert andet eller tredje år.
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Smid lænkerne, ryd op i legacy-IT og kom videre på den digitale rejse
Få indblik i gennemprøvet metodik, som gør det muligt at analysere og gennemskue præcis hvordan du moderniserer dine legacy-systemer.