Artikel top billede

Tyskland vil tvinge Apple til at åbne for Apple Pay: Apple er stærkt bekymret

Apple er stærkt bekymret over Tysklands planer om at tvinge selskabet til at åbne Apple Pay for Apples konkurrenter. Det vil kunne ramme ‘datasikkerheden,’ mener Apple.

Apple er stærkt bekymret over Tysklands planer om at tvinge selskabet til at åbne Apple Pay for andre leverandører af betalingsløsninger.

Selskabet mener, at det vil ramme data-sikkerheden og udsætte brugernes data- og finansielle it-sikkerhed for en betydelig risiko, hvis planen sættes i værk.

Sagen er blevet aktuelt, efter et tysk parlamentsudvalg i sidste uge stemte for et forslag om at tvinge Apple til at åbne for Apple Pay i Tyskland.

Forslaget blev fremsat som en del af et lovforslag, der sigter mod at bremse op for hvidvask i den tyske finansielle sektor.

Ganske vist nævnes Apple Pay ikke specifik i forslaget, der anvender en formulering om, at ‘operatører af elektronisk finansiel infrastruktur skal tilbyde adgang til konkurrenter for et rimeligt vederlag.’

Apple erklærer sig ‘overrasket’ over, at lovforslaget er blevet skabt ‘så pludseligt.’

“Vi frygter, at lovforslaget kan skade bruger-venligheden i løsningen, ligesom det kan skade data-beskyttelsen og beskyttelsen af finansielle informationer,” lyder det fra Apple.

Herhjemme har Apple Pay i haft god vind i sejlene. Rigtigt mange danske banker har taget løsningen til sig.

Dog har Forbrugerrådet Tænk tidligere givet udtryk for bekymring over Apple Pay, da kun Apple Pay i iPhones kan anvende NFC-teknologien, mens alle andre betalingsløsninger i iPhone skal anvende det langsommere Bluetooth.

Det kan du læse mere om her: 61 danske banker åbner for Apple Pay: Men forbrugerråd mener, at Apple misbruger sin positon

Læs også:

Vestager retter søgelyset mod Apple Pay: Mistænkt for at bryde EU-regler

Dansk Bank endelig klar med Apple Pay efter flere måneders ventetid
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere