Artikel top billede

Tyskland vil tvinge Apple til at åbne for Apple Pay: Apple er stærkt bekymret

Apple er stærkt bekymret over Tysklands planer om at tvinge selskabet til at åbne Apple Pay for Apples konkurrenter. Det vil kunne ramme ‘datasikkerheden,’ mener Apple.

Apple er stærkt bekymret over Tysklands planer om at tvinge selskabet til at åbne Apple Pay for andre leverandører af betalingsløsninger.

Selskabet mener, at det vil ramme data-sikkerheden og udsætte brugernes data- og finansielle it-sikkerhed for en betydelig risiko, hvis planen sættes i værk.

Sagen er blevet aktuelt, efter et tysk parlamentsudvalg i sidste uge stemte for et forslag om at tvinge Apple til at åbne for Apple Pay i Tyskland.

Forslaget blev fremsat som en del af et lovforslag, der sigter mod at bremse op for hvidvask i den tyske finansielle sektor.

Ganske vist nævnes Apple Pay ikke specifik i forslaget, der anvender en formulering om, at ‘operatører af elektronisk finansiel infrastruktur skal tilbyde adgang til konkurrenter for et rimeligt vederlag.’

Apple erklærer sig ‘overrasket’ over, at lovforslaget er blevet skabt ‘så pludseligt.’

“Vi frygter, at lovforslaget kan skade bruger-venligheden i løsningen, ligesom det kan skade data-beskyttelsen og beskyttelsen af finansielle informationer,” lyder det fra Apple.

Herhjemme har Apple Pay i haft god vind i sejlene. Rigtigt mange danske banker har taget løsningen til sig.

Dog har Forbrugerrådet Tænk tidligere givet udtryk for bekymring over Apple Pay, da kun Apple Pay i iPhones kan anvende NFC-teknologien, mens alle andre betalingsløsninger i iPhone skal anvende det langsommere Bluetooth.

Det kan du læse mere om her: 61 danske banker åbner for Apple Pay: Men forbrugerråd mener, at Apple misbruger sin positon

Læs også:

Vestager retter søgelyset mod Apple Pay: Mistænkt for at bryde EU-regler

Dansk Bank endelig klar med Apple Pay efter flere måneders ventetid
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Efter et års forsinkelse: DR skruer markant op for billedkvaliteten på DRTV - vil sende dobbelt så mange billeder som tidligere
Da hele fodbolddanmark mandag så det danske landsholds 4-1 sejr over Rusland skete det i en markant højere kvalitet for manges vedkommende, end de er vant til. DR har nemlig fordoblet kvaliteten på streamingtjenesten DRTV.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Sådan: Sæt din fakturahåndtering på autopilot
Accounts payable automation frigør ressourcer i bogholderiet og minimerer risikoen for fejl, men hvordan kommer du i gang? Læs med her og få bud på, hvordan du opnår ”touchless flow.”