Artikel top billede

Coop brænder halvanden million kroner af hver eneste dag på SAP-projekt

Coop bruger for tiden halvanden million kroner hver eneste dag på stort SAP-projekt.

Halvanden million kroner hver dag. Så meget bruger Coop for tiden på stort SAP-projekt, fortæller CIO Morten Holm til Version2.

Coop IT er ifølge bladet i gang med det, der kaldes for ‘Danmarks største SAP-implementering,’ som blandt andet betyder, at samtlige varenumre i koncernen over det kommende års tid skal føres over i det nye SAP-system, SAP for Retail, hvor Coop blandt andet har mulighed for at analysere på data i realtid.

Morten Holm fortalte i slutningen af september på IT-Branchens Lederdøgn i Nyborg under et sceneinterview til Computerworlds Lars Jacobsen, at Coop IT er i gang med en stor udskiftning af alle it-systemer i et samlet projekt til 2,5 milliarder kroner.

Coop anvender i dag eksempelvis mainframes i stor stil, som i dag er mere end 50 år gamle. Desuden er it-infrastrukturen knopskudt til mange sider, hvilket har gjort den kompleks og uoverskuelig, fortalte han dengang.

Coop har tidligere fortalt os om mainframe-opsætningen, hvilket du kan læse mere om her: Coop på jagt efter afløser til den 49 år gamle mainframe: "Systemet er ikke længere tilstrækkeligt til vores vision for Coop"

Morten Holm fortæller nu til bladet, at 500 mand lige nu er i gang med opgaven, hvoraf en tredjedel kommer fra it-afdelingen, mens en anden tredjedel består af eksterne SAP-konsulenter.

Den sidste tredjedel kommer fra andre afdelinger.

De eksterne SAP-konsulenter får to til tre gange så meget i løn som de fastansatte, og det har givet anledning til bekymring, fortæller CIO’en.

“I begyndelsen optog det folk meget, om det ville betyde nedskæringer andre steder. Lige nu topper antallet, men hvis alt går vel, bliver it-udviklingsafdelingen cirka 100 konsulenter færre i løbet af 2020, når SAP-systemet er på plads,” siger han.

Læs også:

Sådan migrerer du til SAP's nye ERP-platform S/4HANA på rekordtid: "Det står hurtigt klart, at det bliver fysisk umuligt at flytte alle kunder til en S/4-løsning inden 2025"

Alan er en af Danmarks fem bedste CIO’er: Sådan har han transformeret hele it-landskabet hos Salling Group

Coop klar med milliard-satning på ny teknologi: Skal ansætte 100 nye it-folk

Coop på vej til at blive international software-leverandør: Vil sælge systemer til udlandet

Et stort SAP-projekt, fire milliarder kroner og syv år lige ned i skraldespanden: "Men det er sådan, vi altid har gjort det"




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere