Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Analytiker: Kinesisk teknologi vil komme til at redefinere finanssektoren i de kommende år

Kinesisk teknologi vil komme til at redefinere hele finanssektoren i de kommende år, hvor håndteringen af bank-sager i stor stil rykker mod mobiltelefonerne.

Finans-sektoren har altid været ret teknologi-tung, og herhjemme har der i de senere år været meget fokus på fintech-branchen, som består af de virksomheder, der udvikler it-drevne, finansielle løsninger.

Men de store forandringer på området kommer til at udspringe i Kina.

Det mener Financial Times-analytikeren John Thornhill, der ser Kinas teknologiske udvikling på finans-området som en af de tre store tech-trends, der kommer til at præge det næste årti.

Han peger på, at de vestlige investorer ser fintech som et område, hvor ‘finans og teknologi smelter sammen og leverer velkendte services mere effektivt,” skriver han.

I Kina er vingefanget langt større.

“Her bør processen nok nærmere beskrives som ‘techfin,’ hvor teknologi anvendes til totalt at redesigne finans til at udspringe fra smartphonens perspektiv,’ skriver John Thornhill, der anfører enorme vækstrater i Kina på området.

Væksten er drevet af især de to kinesiske giganter Tencent og Alibaba, der begge har udviklet løsninger på betalingsområdet, nemlig WeChat Pay og Alipay.

WeChat Pay har allerede 900 millioner brugere, og der er fortsat plads til vækst på området på det kinesiske marked.

“Men de mest interessante muligheder ligger nok udenlands, for 1,7 milliarder mennesker i verden har ingen bank, og når de kommer online, vil de lede efter en billig, praktisk og integreret finansiel tjeneste,” skriver John Thornhill.

Og her vil det naturlige valg rigtigt mange steder være en af de kinesiske løsninger, der er udviklet og opbygget omkring smartphonen.

“Kina har muligheden for helt at ‘re-wire’ finansområdet for det 21. århundrede,” skriver analytikeren.

Læs også:

Kinesisk it-gigant buldrer ind i Europa: Klar til at investere milliarder af kroner - vil ansætte tusindvis af medarbejdere

Mægtige Alibaba på vej ind i Europa i frontal-angreb mod Amazon: Tilbyder e-butikker langt lavere gebyrer

Kæmpeboom: Asiens internet-økonomi runder 300 milliarder dollar om få år

Danske tech-topfolk blæst bagover efter besøg i Kina: Danmark er nødt til at gøre noget.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere