(Foto: Dan Jensen)

Analytiker: Kinesisk teknologi vil komme til at redefinere finanssektoren i de kommende år

Kinesisk teknologi vil komme til at redefinere hele finanssektoren i de kommende år, hvor håndteringen af bank-sager i stor stil rykker mod mobiltelefonerne.

Finans-sektoren har altid været ret teknologi-tung, og herhjemme har der i de senere år været meget fokus på fintech-branchen, som består af de virksomheder, der udvikler it-drevne, finansielle løsninger.

Men de store forandringer på området kommer til at udspringe i Kina.

Det mener Financial Times-analytikeren John Thornhill, der ser Kinas teknologiske udvikling på finans-området som en af de tre store tech-trends, der kommer til at præge det næste årti.

Han peger på, at de vestlige investorer ser fintech som et område, hvor ‘finans og teknologi smelter sammen og leverer velkendte services mere effektivt,” skriver han.

I Kina er vingefanget langt større.

“Her bør processen nok nærmere beskrives som ‘techfin,’ hvor teknologi anvendes til totalt at redesigne finans til at udspringe fra smartphonens perspektiv,’ skriver John Thornhill, der anfører enorme vækstrater i Kina på området.

Væksten er drevet af især de to kinesiske giganter Tencent og Alibaba, der begge har udviklet løsninger på betalingsområdet, nemlig WeChat Pay og Alipay.

WeChat Pay har allerede 900 millioner brugere, og der er fortsat plads til vækst på området på det kinesiske marked.

“Men de mest interessante muligheder ligger nok udenlands, for 1,7 milliarder mennesker i verden har ingen bank, og når de kommer online, vil de lede efter en billig, praktisk og integreret finansiel tjeneste,” skriver John Thornhill.

Og her vil det naturlige valg rigtigt mange steder være en af de kinesiske løsninger, der er udviklet og opbygget omkring smartphonen.

“Kina har muligheden for helt at ‘re-wire’ finansområdet for det 21. århundrede,” skriver analytikeren.

Læs også:

Kinesisk it-gigant buldrer ind i Europa: Klar til at investere milliarder af kroner - vil ansætte tusindvis af medarbejdere

Mægtige Alibaba på vej ind i Europa i frontal-angreb mod Amazon: Tilbyder e-butikker langt lavere gebyrer

Kæmpeboom: Asiens internet-økonomi runder 300 milliarder dollar om få år


Danske tech-topfolk blæst bagover efter besøg i Kina: Danmark er nødt til at gøre noget.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere


Er du klar til at rekruttere de attraktive it-talenter i 2021?

Hvad betyder aller mest for danske it-kandidater, og har corona været med til at skubbe til it-kandidaternes værdisæt? Det gennemgår vi på denne times webinar, hvor der naturligvis også vil være plads til spørgsmål og mulighed for videre dialog.

10. december 2020 | Læs mere


Computerworld
Bitcoinen nåede lige at kulminere igen – men så kom krakket
Der blev sat en ny rekord for bitcoinens værdi i år – men godt 24 timer efter blev der høvlet næsten 20.000 kroner af den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Optimér produktiviteten og lad din printer følge med ud i skyen
De fleste virksomheder investerer betydelige beløb i den digitale transformationsproces, men skriver alligevel dokumenter ud som aldrig før, og medarbejdere opfatter decideret print som en forudsætning for at kunne arbejde effektivt. Alligevel er virksomhedens printstruktur ofte et systemmæssigt stedbarn, der er sammenstykket af mange forskellige enheder og platforme – hvilket skaber forvirring og betydeligt tidsspilde. Print passer heller helt ind i hverken den eksisterende digitale infrastruktur eller i den cloudbaserede infrastruktur, virksomheden sigter mod. Det udfordrer både sikkerhed, produktivitet og digital strategi som hele. I denne hvidbog kan du læse om udfordringerne og om, hvordan du håndterer dem mest effektivt som et led i den digitale transformationsproces.