Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Analytiker: Kinesisk teknologi vil komme til at redefinere finanssektoren i de kommende år

Kinesisk teknologi vil komme til at redefinere hele finanssektoren i de kommende år, hvor håndteringen af bank-sager i stor stil rykker mod mobiltelefonerne.

Finans-sektoren har altid været ret teknologi-tung, og herhjemme har der i de senere år været meget fokus på fintech-branchen, som består af de virksomheder, der udvikler it-drevne, finansielle løsninger.

Men de store forandringer på området kommer til at udspringe i Kina.

Det mener Financial Times-analytikeren John Thornhill, der ser Kinas teknologiske udvikling på finans-området som en af de tre store tech-trends, der kommer til at præge det næste årti.

Han peger på, at de vestlige investorer ser fintech som et område, hvor ‘finans og teknologi smelter sammen og leverer velkendte services mere effektivt,” skriver han.

I Kina er vingefanget langt større.

“Her bør processen nok nærmere beskrives som ‘techfin,’ hvor teknologi anvendes til totalt at redesigne finans til at udspringe fra smartphonens perspektiv,’ skriver John Thornhill, der anfører enorme vækstrater i Kina på området.

Væksten er drevet af især de to kinesiske giganter Tencent og Alibaba, der begge har udviklet løsninger på betalingsområdet, nemlig WeChat Pay og Alipay.

WeChat Pay har allerede 900 millioner brugere, og der er fortsat plads til vækst på området på det kinesiske marked.

“Men de mest interessante muligheder ligger nok udenlands, for 1,7 milliarder mennesker i verden har ingen bank, og når de kommer online, vil de lede efter en billig, praktisk og integreret finansiel tjeneste,” skriver John Thornhill.

Og her vil det naturlige valg rigtigt mange steder være en af de kinesiske løsninger, der er udviklet og opbygget omkring smartphonen.

“Kina har muligheden for helt at ‘re-wire’ finansområdet for det 21. århundrede,” skriver analytikeren.

Læs også:

Kinesisk it-gigant buldrer ind i Europa: Klar til at investere milliarder af kroner - vil ansætte tusindvis af medarbejdere

Mægtige Alibaba på vej ind i Europa i frontal-angreb mod Amazon: Tilbyder e-butikker langt lavere gebyrer

Kæmpeboom: Asiens internet-økonomi runder 300 milliarder dollar om få år

Danske tech-topfolk blæst bagover efter besøg i Kina: Danmark er nødt til at gøre noget.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere