Nemlig.com ramt af datalæk: Personlige oplysninger på 5.000 kunder lå tilgængelige i tre år

I omkring tre år stod et sikkerhedsbrist åbent hos Nemlig.com. Det betyder, at potentielt 5.000 kunder har fået lækket personlige oplysninger. Lækket er meldt til Datatilsynet.

Online-supermarkedet Nemlig.com har haft et sikkerhedsbrist, som har stået åbent i omkring tre år.

Sikkerhedsbristet medfører, at uvedkommende personer har haft mulighed for at skaffe sig adgang til de private oplysninger på alle kunder, der har handlet på Nemlig.com fra 2016 til og frem til den 18. januar 2019.

Der er altså tale om en periode på omkring tre år, hvor de uvedkommende personer har kunnet tilgå personlige oplysninger som navn, adresse og varekøb hos 5.000 kunder.

Læs også: DXC Technology meldt til Datatilsynet: 1,2 millioner danskeres cpr-numre sendt til Google og Adobe

Læk er meldt til Datatilsynet
De berørte kunder har modtaget en mail fra Nemlig.com, der blandt andet har følgende ordlyd:

"Kære kunde. Vi skriver til dig, fordi vi januar 2019 konstaterede en sikkerhedsbrist i ét af vores it-systemer, der gjorde det muligt for uvedkommende at tilgå information om dit navn, adresse og varekøb," indledes mailen.

Nemlig.com oplyser desuden i mailen, at lækket er meldt til Datatilsynet, og det online-supermarked ikke har grund til at tro, at der rent faktisk er uvedkommende, som har benyttet sig af sikkerhedsbristet og skaffet sig adgange til de personlige oplysninger.

Det understreges samtidigt, at ingen kunder har fået lækket deres betalingsoplysninger.

Læs også: DXC Technology efter kæmpelæk af over en million cpr-numre: "Vi har på nuværende tidspunkt ingen grund til at mene, at data er blevet kompromitteret"

Nemlig.com-direktør: "En irriterende sag"
Finans skriver, at det har krævet en unik ip-adresse samt kundens ordrenummer at kunne tilgå oplysningerne.

Over for mediet ærgrer Nemlig.coms kommercielle direktør, Mikkel Pilemand, sig over sagen.

"Selvfølgelig er det en irriterende sag. Jeg kan sige, at da vores it-folk blev opmærksomme på det, blev det rette samme dag, og samtidig kontaktede vi Datatilsynet," siger Mikkel Pilemand, der samtidigt oplyser, at Nemlig.com arbejder med to uafhængige it-sikkerhedsfirmaer, hvoraf den ene permanent eksternt overvåger deres systemer.Premium
2021 bliver et usædvanligt tv-år: Producenterne vil sætte fuld fokus på billedkvalitet og pris
I stedet for at koncentrere sig om stadigt højere opløsninger og buede skærme, lægger tv-industrien i 2021 op til at satse på det helt rigtige: Billedkvaliteten og prisen.
Computerworld
Nokia tog afsked med tusindvis af ansatte efter kæmpe nedtur: Sådan går det for dem i dag
Mere end 21.000 forlod Nokia under selskabets nedtur, som også ramte hårdt i Danmark. Nu har forskere undersøgt, hvordan det er gået for de tidligere Nokia-folk.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Microsoft i kæmpe dansk satsning - åbner tre store datacentre i Danmark
Microsoft lancerer kæmpe satsning fra hovedkvarteret i Lyngby. Selskabet åbner tre store bæredygtige datacentre på Sjælland.
White paper
Digital transformation tvinger organisationer til at nå deres digitale mål på nye måder
Allerede for to år siden hævdede nordiske virksomheder, at virksomhedernes konkurrenceevne og sågar overlevelse var afhængig af en vellykket digitalisering. De var klar, fulde af håb og på vej mod det digitale paradis. Hvordan gik det så? Hvor er de nu? For at finde ud af det, interviewede DigiPlex og Norstat 377 forretningsledere og IT-beslutningstagere fra organisationer fordelt over hele Danmark, Sverige og Norge om deres digitaliseringsfremskridt, om hvordan de har håndteret pandemien, og om hvordan IT understøtter eller står i vejen for indfrielsen af deres bæredygtighedsmål. DigiPlex kan nu dele en rapport med resultaterne fra undersøgelsen samt tanker om, hvordan man håndterer dem. De deler også nogle nyttige tips til, hvordan man skaber en pålidelig infrastruktur, der kan tilskynde til og understøtte ambitioner i den digitale økonomi. Læs mere i rapporten Nordic Data Center Trends 2020: Riding out the Storm.