Artikel top billede

Alibaba-grundlægger i ny stor donation: Sender mere udstyr til Europa

Stifteren af Alibaba, Jack Ma, sender påny en omgang hospitalsudstyr Europas vej. Der sendes også udstyr til Danmark.

Alibaba-grundlægger Jack Ma fortsætter sine donationer til Europa i kampen for at bekæmpe coronavirus.

Grundlæggeren af den kinesiske internetgigant har tidligere doneret 500.000 ansigtsmasker, 50.000 testinstrumenter og 5.000 beskyttelsesdragter til Danmark.

Den donation følges nu op med en ny sending på 800 respiratorer, 300.000 beskyttelsesdragter og 300.000 ansigtsmasker til europæiske hospitaler.

Det oplyser Jack Ma Foundation i en pressemeddelelse.

Udstyret vil ankomme til Belgien og derfra blive fragtet til de andre europæiske lande.

Danmark også får glæde af den nye donation, men hvor meget udstyr, der sendes Danmarks vej, står hen i det uvisse.

Det oplyser kommunikationsbureauet MSL gennem, der står for Jack Ma Foundations kommunikation i Danmark, til Computerworld.

"Alibaba vil ikke videregive information om de specifikke tal for antallet af udstyr, der er sendt til de enkelte lande. Det er op til de modtagende styrelser, om de vil videregive disse oplysninger," lyder det i en mail til Computerworld.

Fonden oplyser, at Østrig, Belgien, Frankrig, Tyskland, Irland, Italien, Holland, Norge, rusland, Slovenien, Spanien, Sverige, Schweiz, Ukraine, og Storbritannien, 54 afrikanske lande og mere end 20 asiatiske lande tidligere har modtaget støtte fra fonden foruden Danmark.


Det var interesseorganisationen Dansk Erhverv, der stod for at formidle kontakten mellem Jack Ma og de danske myndigheder.
Det kan du læse mere om her: I sidste uge modtog Michael Jensen et overraskende opkald fra mægtige Alibaba: "Jack Ma vil gerne yde en donation. Ved du, hvem jeg skal tale med i Danmark?"