Artikel top billede

Danmarks billigste el-bil, Seat Mii Electric, er ikke til at opdrive.

Ugen i tech: Elektriske mikrobiler bliver revet væk: ’ Totalt udsolgt resten af året’ / Sega er tilbage: Game Gear gør comeback i mikro-retromodel / Rygte: Apple Pencil på vej i ny udgave

Elektriske mikrobiler bliver revet væk: ’ Totalt udsolgt resten af året’ / Sega er tilbage: Game Gear gør comeback i mikro-retromodel / Rygte: Apple Pencil på vej i ny udgave

Elektriske mikrobiler bliver revet væk: ’ Totalt udsolgt resten af året’

Er du på udkig efter en billig elbil, har elbils trillingerne VW e-Up, Skoda Citigo eV samt Seat Mii Electric i år været det oplagte bud, med nypriser helt ned 150.000, for de eldrevne bybiler der alle tre deler samme platform.

Havde du ønsker om at få glæde bilen i år, vil du dog blive skuffet. Fra importørerne side lyder det nemlig, at bilen er helt udsolgt, skriver FDM.

Fra Skoda importøren lyder beskeden, at Skoda Citigo eV er totalt udsolgt resten af året’, mens der i VW Up’s tilfælde er en leveringstid på seks måneder.

Bag knapheden er et begrænsede forsyninger af de tre elbiler fra fabrikkerne, noterer gadget-mediet Input.

Sammenlagt er der registreret i alt 159 af de tre elbiler siden starten af året. Til sammenligning er der blever indregistrert 1.056 Tesla Model 3 samt 483 Volkswagen e-Golf i samme periode.

Samtidig oplever det europæiske elbilssalg (inklusive plug-in hybrider) et decideret boom i årets første tre måneder, som ifølge analyseinstituttet Canalys er eksploderet med en vækst på 72 procent i forhold til sidste år.

I selvsamme opgørelse er salget af traditionelle biler styrtet med 28 procent.

Læs også: Ugen i tech: Denne el-crossover er nu Danmarks billigste / Chromecast Ultra 2: Afløseren til den populære streaming-dongle er på vej / Bang & Olufsen opdaterer fiks klassiker

Sega er tilbage: Game Gear gør comeback i mikro-retromodel

Retro-elektronik har fået stadigt flere mere eller mindre fallerede tech-giganter til at genfinde og nyfortolke deres ’greatest hits’ fra 80’erne, 90’erne og 0’erne.

Efter Sony nye retro-walkman, Nokias genopfundne 3310-mobil og Nintendos retro-konsol NES Classic Edition, er det nu blevet japanske Segas tur, til at finde støve en klenodie af og udgive den i nogenlunde moderniseret format.

For at fejre sine 60 år som virksomhed, er det den håndholdte Game Gear fra 1990, der gengudgives i en mikroskopisk retro-version af originalen. Dimensionerne lyder på 80 x 43 x 20 millimeter, hvilket ikke levner plads til mere end en 1,15 tommers skærm.

Konsollen udkommer i fire versioner, med hver deres farve og hver deres spilsortiment. Hvilken farve der vælges, er afgørende for hvilke fire spil der medfølger.

Prisen lyder på 4.980 japanske yen, hvilket svarer til 300 kroner uden at eventuel moms og afgifter medregnes. For 27.255 yen kan entusiasterne få alle fire konsoller sammen med en tilbehørs-lup, der kan hjælpe svagtseende med at tyde den mikroskopiske skærm.

Rygte: Apple Pencil på vej i ny udgave

Apple digitale pen til iPads kommer i to udgaver, men fælles for begge er, at de kommer i karakteristisk hvid plast.

En ny model skulle ifølge netmediet Apple Insider være på vej, hvorvidt der er tale om en helt ny model eller blot en ny farve til den eksisterende Apple Pencil, præciseres ikke.

Skulle der være tale om en helt ny model, vil den sandsynligvis præsenteres i forbindelse med lanceringen af en helt ny iPad, hvilket bør har længere udsigter eftersom at Apple har fornyet sin Apple-kollektion dette forår.

Se også: Ugen i tech: Danmarks billigste elbil koster under 150.000 kr / Vovet forudsigelse: Apple vil afskaffe ledningen til iPhone / Nu triller de første elbusser i København