Uber betaler 25 millioner kroners bøde i Danmark

Ved at betale selskabets bøde på 25 millioner kroner sætter Uber nu punktum for sagen mod kørselstjenesten i Danmark.

Kørselstjenesten Uber har indvilget i at betale den 25 millioner kroners både, som selskabet har fået i Danmark for at overtråde taxilovgivningen

Dermed bliver der sat punktum for sagen mod hollandske Uber i Danmark uden, at sagen kommer for retten.

Det oplyser Rigspolitiet i en meddelelse.

"Det er glædeligt, at vi nu kan sætte punktum for denne sag, og at virksomheden har indvilget i at betale den betragtelige bøde," lyder det fra advokaturchef Kristian Kirk Petersen i meddelelsen.

Læs også: Uber fyrer 3.700 medarbejdere: Topchef dropper lønnen resten af året

Dømt i alle tre retsinstanser
Uber begyndte med taxikørsel på det danske marked i 2014 til stor vrede for de danske tasiselskaber.

De beskyldte Uber for at tage taxiselskabernes indtjening, ligesom der var vrede over, at Uber ikke betalte skat og ikke havde nogen overenskomst.

Uber trak sig ud af Danmark i 2017 og er siden blevet dømt i alle tre danske retsinstanser for piratkørsel.

Læs også: Uber gennemfører tredje store fyringsrunde på blot 10 uger - fyrer 350 medarbejdere

Flere sager mod Uber-chauffører venter i retten
Bøden på 25 millioner svarer til selskabets andel af chaufførernes skønnede indtjening på det danske marked i perioden fra 2015 til april 2017.

Bødeberegningen er foretaget ud fra de samme principper, som blev tiltrådt af Højesteret i chaufførsagerne.

"Ud fra chaufførernes skatteoplysninger er det klarlagt, at indtjeningen for samtlige chauffører i Danmark i 2015 udgjorde cirka 55 millioner kroner fordelt på 502.658 ture, og da det beklageligvis ikke har været muligt at indhente skatteoplysninger via Holland for årene 2016 og 2017, har vi anvendt 2015-tallene til skønsmæssigt at beregne bøden for hele perioden frem til april 2017, hvor Uber drejede nøglen om i Danmark," lyder det videre fra Kristian Kirk Petersen i meddelelsen.

Flere sager mod selskabets chauffører blev afgjort ved retten i 2018, og de resterende sager er efterfølgende søgt afgjort ved bødeforlæg.

En del er afgjort på denne måde, men adskillige chaufførsager afventer fortsat afgørelse i retten.mest debatterede artikler

Premium
Test: Lenovos seneste budget-basker kan det hele - man skal dog leve med en alt for synlig svaghed
Computerworld tester Lenovos Ideapad 5. Maskinen er stærk, prisen er skarp og designet er vellykket. Men der er stadig en god grund til at springe modellen over.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Mobility - her er de aktuelle udfordringer
Hvad med sikkerheden? Mobility-bølgen fejer igennem danske virksomheder, og der er masser af muligheder og faldgruber. Sikkerheden halter, men det kan der gøres noget ved. Produceret af Computerworld.dk i oktober 2014.