(Foto: Dan Jensen)

Den Europæiske Centralbank udsætter kæmpe it-projekt med et år

ECB udsætter sammensmeltningen af to centrale it-platforme med et år. Udsættelsen får konsekvenser i Danmark.

Den Europæiske Centralbank, ECB, udsætter sammensmeltningen af to af sine store it-platforme med et år, selv om projektet allerede er godt i gang med selve testfasen.

ECB sigter nu efter, at sammensmeltningen af platformene Target2 og TS2 først vil kunne finde sted i november 2022, skriver finansmediet Finextra.

Forsinkelsen skyldes en kombination af følgevirkninger af corona-pandemien samt indførelsen af ISO 20022-standarden på det system, der håndterer internationale pengeoverførsler, Swift.

Disse to ting har gjort, at der er brug for mere tid til at forberede integrationen af de to systemer.

Target2 er den platform, der anvendes til clearing af betalinger, mens TS2 [Target2Securities] er det fælles-europæiske system til håndtering af værdipapirer.

De to platforme skal integreres for blandt andet at gøre betalinger samt handel med værdipapirer over landegrænser nemmere og billigere.

Ifølge Finanswatch er det i Danmark Nationalbankens Kronos2-platform, der med opkobling til Target2-systemet håndterer clearingen af penge-overførsler, mens VP Securities håndterer afviklingen af værdipapirer.

Læs også:

Nationalbankens nye it-platform bliver næsten dobbelt så dyr som ventet

Prisen løber løbsk for forsinket it-projekt i Nationalbanken: Overskredet med 60 procent

Stort it-projekt i Nationalbanken ramt af endnu en forsinkelse

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler - sådan beskytter du din virksomhed

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Business Tech Event: Kunstig intelligens som konkurrenceparameter - fra teknologi til etik

Kunstig intelligens og machine learning åbner op for utallige nye muligheder for virksomheder, borgere og samfund – men hvordan udnytter man teknologien til at skabe konkurrence fordele, og hvordan sikrer man sig, at teknologien udnyttes etisk ansvarligt? Hør blandt andet hvordan Vestas arbejder med kunstig intelligence.

25. august 2020 | Læs mere


Introduktion til AI – kom rigtigt fra start og drag fordel af kunstig intelligens

På dette digitale HowTo seminar får du en stribe eksempler på, hvordan AI kan hjælpe dig med at løse opgaver og skabe indsigt i din forretning. Tilmeld dig og få inspiration til at komme i gang med AI baseret på konkrete input og erfaringer.

27. august 2020 | Læs mere


Premium
Vodafone gennemfører et af verdens største S/4HANA-projekter på blot en weekend: Sådan er opgaven blevet grebet an
Over en lang weekend gennemførte Vodafone en enorm ERP-migration til SAP’s nyeste kerne S/4HANA. Det skete efter et års forberedelse. Arbejdet med data var nøglen til success, lyder budskabet.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Hybrid infrastruktur giver Jutlander Banks medarbejdere mere tid til kunderne
Hos Jutlander Bank sørger den nye, hybride infrastruktur fra HPE for, at bankens kunderådgivere i dag kan bruge væsentlig mere tid hos den enkelte kunde. I denne kundecase kan du få indsigt i hvordan IT-chef Kim Meling Christensen har oplevet samarbejdet med Atea og HPE – samt hvilke kundevendte fordele og muligheder for automatisering som det har givet.