Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Den Europæiske Centralbank udsætter kæmpe it-projekt med et år

ECB udsætter sammensmeltningen af to centrale it-platforme med et år. Udsættelsen får konsekvenser i Danmark.

Den Europæiske Centralbank, ECB, udsætter sammensmeltningen af to af sine store it-platforme med et år, selv om projektet allerede er godt i gang med selve testfasen.

ECB sigter nu efter, at sammensmeltningen af platformene Target2 og TS2 først vil kunne finde sted i november 2022, skriver finansmediet Finextra.

Forsinkelsen skyldes en kombination af følgevirkninger af corona-pandemien samt indførelsen af ISO 20022-standarden på det system, der håndterer internationale pengeoverførsler, Swift.

Disse to ting har gjort, at der er brug for mere tid til at forberede integrationen af de to systemer.

Target2 er den platform, der anvendes til clearing af betalinger, mens TS2 [Target2Securities] er det fælles-europæiske system til håndtering af værdipapirer.

De to platforme skal integreres for blandt andet at gøre betalinger samt handel med værdipapirer over landegrænser nemmere og billigere.

Ifølge Finanswatch er det i Danmark Nationalbankens Kronos2-platform, der med opkobling til Target2-systemet håndterer clearingen af penge-overførsler, mens VP Securities håndterer afviklingen af værdipapirer.

Læs også:

Nationalbankens nye it-platform bliver næsten dobbelt så dyr som ventet

Prisen løber løbsk for forsinket it-projekt i Nationalbanken: Overskredet med 60 procent

Stort it-projekt i Nationalbanken ramt af endnu en forsinkelse
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere