Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Twitter markerer nyt Trump-tweet for at bryde reglerne / Russisk satireduo offentliggør video fra møde med Udenrigspolitisk Nævn / SimCorp på vej mod strategisk partnerskab med bank / Telenor lader virksomheder afprøve 5G-muligheder

Morgen-briefing: Twitter markerer nyt Trump-tweet for at bryde reglerne. Russisk satireduo offentliggør video fra møde med Udenrigspolitisk Nævn. SimCorp på vej mod strategisk partnerskab med bank. Telenor lader virksomheder afprøve 5G-muligheder. Digiplex åbner sit femte datacenter i Norge.

Godmorgen og velkommen til tirsdagens nyhedsoverblik hos Computerworld.

Der er taget hul på efterårsferien, men dagens morgen-briefing-bestyrer, Christoffer Lund-Hansen, sidder på posten og vil jer lede jer gennem ugens andet it-nyhedsoverblik.

Twitter markerer nyt Trump-tweet for at bryde reglerne

Twitter har igen markeret et tweet fra den amerikanske præsident Donald Trump, fordi det overtræder det sociale medies regler.

I tweetet hævder præsidenten, at han er blevet imun over for coronavirus, efter han har været smittet, og han derfor ikke kan give sygdommen videre til andre.

Men det bryder altså med Twitters regler, der foreskriver, at det er forbudt at mislede om sygdommen.

Twitter har allerede strammet reglerne på platformen forud for det amerikanske præsidentvalg.

Det kan du læse mere om her: Twitter strammer regler forud for amerikansk præsidentvalg

Russisk satireduo offentliggør video fra møde med Udenrigspolitisk Nævn

De russiske komikere Vovan og Lexus, der har taget ansvaret for at have snydt sig med til et virtuelt møde med Det Udenrigspolitiske Nævn i Folketinget under påskud af at være den hviderussiske oppositionspolitiker, Svetlana Tikhanovskaja, har nu offentliggjort optagelsen fra det bizarre videomøde.

De russiske komikere blev opdaget efter, at de blev andet havde stillet De Radikales Martin Lidegaard og Venstres Michael Aastrup Jensen spørgsmål om dyrebordeller.

På optagelsen ses det også, hvordan de danske politikere efter mødet diskuterer, om de er blevet snydt af mødedeltageren, som de ikke kan se.

Optagelsen kan ses her.

SimCorp på vej mod strategisk partnerskab med bank

Danske SimCorp har skrevet under på en ikke-bindende hensigtserklæring med banken State Street Bank International.

Aftalen beskriver de vigtigste vilkår for indgåelse af et fremtidigt strategisk forretningspartnerskab mellem parterne.

Hvis partnerskabet bliver en realitet, er formålet, at parterne sammen skal være en førende, fuldt integreret, front-to-back investerings og outsourcing-løsning til forsikringsselskaber i Europa, Mellemøsten og Afrika.

Det oplyser SimCorp i en børsmeddelelse.

Aftalen forventes at blive lukket i 2020, og SimCorp beskriver kontrakten som en "stor aftale" for selskabet.

Telenor lader virksomheder afprøve 5G-muligheder

I samarbejde med Aalborg Universitet stiller teleselskabet Telenor 5G-produktionsmiljøer til rådighed for danske virksomheder.

Formålet er at udbrede kendskabet og forretningsmulighederne med 5G og IoT i erhvervslivet og vise, at der er optimeringsmuligheder og penge at spare for både små og mellemstore virksomheder.

Det oplyser Telenor i en meddelelse til Computerworld.

"Ved at forene kræfterne håber vi at fremme kendskabet til 5G og understøtte innovation i dansk erhvervsliv. 5G og automatisering er ikke forbeholdt store virksomheder, og igennem dialog med vores erhvervskunder og initiativer som dette håber vi, at også mindre virksomheder får øjnene op for, hvordan 5G i dag kan bruges i en industriel sammenhæng," lyder det fra Lars Thomsen, administrerende direktør i Telenor Danmark, i meddelelsen.

Digiplex åbner sit femte datacenter i Norge

Digiplex har åbnet sit fem norske datacenter i Holtskogen Business Park ved byen Hobøl.

Det nye datacenter er på 40.000 kvadratmeter, men kan udvides med yderligere 27.000 kvadratmeter.

Det oplyser selskabet i en meddelelse til Computerworld.

Dermed råder den norske datacenteroperatør nu over syv datacentre fordelt i Norge, Sverige og Danmark.

Du kan læse mere om Digiplex' planer i Danmark her: Digiplex skal bygge flere datacentre i Danmark: Disse områder kigger selskabet på