Google og Nokia indgår kæmpe cloud-aftale der skal transformere mobilselskabets infrastruktur

Nokia og Google har tegnet en femårig kontrakt, der betyder, at Nokia flytter sin it-infrastruktur i skyen som del af det finske selskabs cloud first-strategi.

Det finske mobilselskab Nokia og den amerikanske it-gigant Google har indgået en omfattende femårig aftale, der skal flytte Nokia on premise-infrastruktur i skyen i form af Google Cloud.

Aftalen medfører, at Nokia vil migerere sine datacentre og servere rundt i hele verden til Googles cloud-infrastruktur.

Migrereringen forventes at tage mellem 18 og 24 måneder.

Det oplyser parterne i en meddelelse til Computerworld.

Aftalen skal understøtte Nokias nye cloud first-strategi, lyder det videre.

"Det er en ære at hjælpe Nokia med at modernisere selskabets infrastruktur med Google Cloud," udtaler Google Cloud-direktør Rob Enslin i meddelelsen, der fortsætter:

"Vi ser frem til at tilbyde den fulde menu af muligheder for at hjælpe Nokia med et levere på selskabets cloud first-strategi og nå de forventede mål."

Hos Nokia glæder man sig ligeledes over aftalen.

"Nokia er i gang med en digital transformation, der fundamentalt ændrer måden, vi driver forretning på. Det er vigtigt for, hvordan vores ansatte samarbejder, så vi fortsætter med at hæve barren for, hvordan vi møder kundernes behov for," lyder det fra Ravi Parmasad, der er direktør for Nokias globale it-infrastruktur.

Parterne ønsker ikke at oplyse de økonomiske detaljer i aftalen.Premium
Udviklings- og Forenklingsstyrelsen lancerer for første gang robot baseret på kunstig intelligens: Skal skære op mod 400 timers tastearbejde væk
En ny RPA-robot skal effektivisere sagsbehandlingen hos Motorstyrelsen med op mod 400 timer mindre tastearbejde årligt. Robotten er udviklet i Udviklings- og Forenklingsstyrelsens store kunstig intelligens- og RPA-afdeling, der nu vil sætte endnu mere turbo på kunstig intelligens i RPA-løsninger.
Computerworld
Salling Group lukker stor online-satsning efter kun et år
Millionsatsningen Fillop lukker ved årets udgang. I stedet er supermarkeds-giganten Salling Group nu på vej med en række helt nye online-satsninger, der er affødt af coronakrisen.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Få øjeblikkelig og brugbar sikkerhedsindsigt med SIEM i skyen
En stigende del af virksomhedens kritiske IT-infrastruktur og applikationer driftes som hybridløsninger eller leveres online som SaaS eller PaaS. Alligevel er mange sikkerhedsprodukter stadig on-premise-baserede, tunge at implementere, kræver løbende vedligehold, er svære at overskue og bliver slet ikke udnyttet effektivt – hvis de da overhovedet installeres. Men det er under hastig forandring. Gartner venter, at 80% af alle Security Information and Event Management-løsninger (SIEM) om højst fem år vil have kernefunktioner, der udelukkende leveres via skyen, og det er der gode grunde til. Cloudbaseret SIEM er mere agilt, lettere at implementere, trækker på både AI og flere datakilder, er enkle at skalere og giver et markant bedre og mere prioriteret overblik over aktuelle trusler. Læs meget mere i denne hvidbog.