Artikel top billede

Zyxel finder hemmelig bagdørskonto i flere af sine firewall- og VPN-produkter

Den globale producent af netværksenheder, Zyxel, har netop annonceret et patch, der skal lukke en bagdør, der findes i den nyeste version af flere af dets firewall- og VPN-produkter.

Zyxel, der er en global producent af netværksenheder, har frigivet en patch til at tackle en kritisk sårbarhed i sin firmware.

Sårbarheden, den skal fikse, handler om en udokumenteret, hemmelig konto, der er kodet direkte ind i kildekoden. Kontoen, der har administrator-rettigheder, kan misbruges af en angriber til at logge ind og kompromittere dens netværksenheder.

Ifølge en forsker fra det tyske sikkerhedsfirma EYE, Niels Teusink, kommer den udokumenterede konto med navnet "zyfwp" med en adgangskode, der ikke kan ændres. I et blogindlæg på EYEs hjemmeside, skriver han:

”Da jeg undersøgte (rooting) på min Zyxel USG40, blev jeg overrasket over at finde en brugerkonto 'zyfwp' med en adgangskode i den nyeste firmwareversion (4.60 patch 0). Almindelig tekstadgangskode var synlig i en af binærfilerne på systemet. Jeg var endnu mere overrasket over, at denne konto syntes at fungere på både SSH og webgrænsefladen."

Zyxel har selv oplyst, at de hard-kodede legitimationsoplysninger blev indført for at levere automatiske firmware-opdateringer til tilsluttede adgangspunkter via FTP-servere (File Transfer Protocol).

Opdatér til nyeste version

Fejlen, der ifølge tech-mediet The Hacker News spores som CVE-2020-29583 (CVSS-score 7.8), påvirker version 4.60, der findes i en lang række Zyxel-enheder.

Niels Teusink, rapporterede om sårbarheden over for Zyxel den 29. november, hvorefter virksomheden udgav en firmwarepatch (ZLD V4.60 Patch1) den 18. december. I indlægget skriver han desuden:

”Jeg tjekkede den tidligere firmwareversion (4.39), og selvom brugeren var til stede, havde den ikke en adgangskode. Det så ud til, at sårbarheden var blevet introduceret i den nyeste firmware-version. Selvom ældre versioner ikke har denne sårbarhed, har de andre (såsom dette bufferoverløb), så du skal stadig opdatere.”

Derfor anbefales det altså stærkt, at brugerne installerer de nødvendige firmwareopdateringer for at mindske risikoen forbundet med fejlen.

Zyxel forventes desuden at tage fat på problemet i sine adgangspunkt-kontroller med en V6.10 Patch1, der er klar til at blive frigivet i april 2021.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Kombit har fundet leverandør til udbud på 120 millioner kroner: Her er vinderen af udbuddet om Nemrefusion 3.0
Der er nu fundet en vinder af udbuddet om Nemrefusion 3.0, der skal løses de samme opgaver, som den tidligere udgave systemet, men bliver mere moderne og brugervenlig.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Hvordan ser kundetilfredshed ud i det moderne kontaktcenter?
Det er simpelt: Dine kunder får de svar, som de har brug for, gennem deres fortrukne kanal, med forbløffende hastighed. Gå ikke glip af denne e-bog, hvor vi gennemgår alt hvad du behøver at vide omkring Cisco Webex Contact Center.