Artikel top billede

(Foto: istockphoto.com)

Zyxel finder hemmelig bagdørskonto i flere af sine firewall- og VPN-produkter

Den globale producent af netværksenheder, Zyxel, har netop annonceret et patch, der skal lukke en bagdør, der findes i den nyeste version af flere af dets firewall- og VPN-produkter.

Zyxel, der er en global producent af netværksenheder, har frigivet en patch til at tackle en kritisk sårbarhed i sin firmware.

Sårbarheden, den skal fikse, handler om en udokumenteret, hemmelig konto, der er kodet direkte ind i kildekoden. Kontoen, der har administrator-rettigheder, kan misbruges af en angriber til at logge ind og kompromittere dens netværksenheder.

Ifølge en forsker fra det tyske sikkerhedsfirma EYE, Niels Teusink, kommer den udokumenterede konto med navnet "zyfwp" med en adgangskode, der ikke kan ændres. I et blogindlæg på EYEs hjemmeside, skriver han:

”Da jeg undersøgte (rooting) på min Zyxel USG40, blev jeg overrasket over at finde en brugerkonto 'zyfwp' med en adgangskode i den nyeste firmwareversion (4.60 patch 0). Almindelig tekstadgangskode var synlig i en af binærfilerne på systemet. Jeg var endnu mere overrasket over, at denne konto syntes at fungere på både SSH og webgrænsefladen."

Zyxel har selv oplyst, at de hard-kodede legitimationsoplysninger blev indført for at levere automatiske firmware-opdateringer til tilsluttede adgangspunkter via FTP-servere (File Transfer Protocol).

Opdatér til nyeste version

Fejlen, der ifølge tech-mediet The Hacker News spores som CVE-2020-29583 (CVSS-score 7.8), påvirker version 4.60, der findes i en lang række Zyxel-enheder.

Niels Teusink, rapporterede om sårbarheden over for Zyxel den 29. november, hvorefter virksomheden udgav en firmwarepatch (ZLD V4.60 Patch1) den 18. december. I indlægget skriver han desuden:

”Jeg tjekkede den tidligere firmwareversion (4.39), og selvom brugeren var til stede, havde den ikke en adgangskode. Det så ud til, at sårbarheden var blevet introduceret i den nyeste firmware-version. Selvom ældre versioner ikke har denne sårbarhed, har de andre (såsom dette bufferoverløb), så du skal stadig opdatere.”

Derfor anbefales det altså stærkt, at brugerne installerer de nødvendige firmwareopdateringer for at mindske risikoen forbundet med fejlen.

Zyxel forventes desuden at tage fat på problemet i sine adgangspunkt-kontroller med en V6.10 Patch1, der er klar til at blive frigivet i april 2021.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere