Artikel top billede

(Foto: istockphoto.com)

Zyxel finder hemmelig bagdørskonto i flere af sine firewall- og VPN-produkter

Den globale producent af netværksenheder, Zyxel, har netop annonceret et patch, der skal lukke en bagdør, der findes i den nyeste version af flere af dets firewall- og VPN-produkter.

Zyxel, der er en global producent af netværksenheder, har frigivet en patch til at tackle en kritisk sårbarhed i sin firmware.

Sårbarheden, den skal fikse, handler om en udokumenteret, hemmelig konto, der er kodet direkte ind i kildekoden. Kontoen, der har administrator-rettigheder, kan misbruges af en angriber til at logge ind og kompromittere dens netværksenheder.

Ifølge en forsker fra det tyske sikkerhedsfirma EYE, Niels Teusink, kommer den udokumenterede konto med navnet "zyfwp" med en adgangskode, der ikke kan ændres. I et blogindlæg på EYEs hjemmeside, skriver han:

”Da jeg undersøgte (rooting) på min Zyxel USG40, blev jeg overrasket over at finde en brugerkonto 'zyfwp' med en adgangskode i den nyeste firmwareversion (4.60 patch 0). Almindelig tekstadgangskode var synlig i en af binærfilerne på systemet. Jeg var endnu mere overrasket over, at denne konto syntes at fungere på både SSH og webgrænsefladen."

Zyxel har selv oplyst, at de hard-kodede legitimationsoplysninger blev indført for at levere automatiske firmware-opdateringer til tilsluttede adgangspunkter via FTP-servere (File Transfer Protocol).

Opdatér til nyeste version

Fejlen, der ifølge tech-mediet The Hacker News spores som CVE-2020-29583 (CVSS-score 7.8), påvirker version 4.60, der findes i en lang række Zyxel-enheder.

Niels Teusink, rapporterede om sårbarheden over for Zyxel den 29. november, hvorefter virksomheden udgav en firmwarepatch (ZLD V4.60 Patch1) den 18. december. I indlægget skriver han desuden:

”Jeg tjekkede den tidligere firmwareversion (4.39), og selvom brugeren var til stede, havde den ikke en adgangskode. Det så ud til, at sårbarheden var blevet introduceret i den nyeste firmware-version. Selvom ældre versioner ikke har denne sårbarhed, har de andre (såsom dette bufferoverløb), så du skal stadig opdatere.”

Derfor anbefales det altså stærkt, at brugerne installerer de nødvendige firmwareopdateringer for at mindske risikoen forbundet med fejlen.

Zyxel forventes desuden at tage fat på problemet i sine adgangspunkt-kontroller med en V6.10 Patch1, der er klar til at blive frigivet i april 2021.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere