Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: NNIT lander aftale med Statens It / Ericsson lander kæmpe 5G-aftale i USA / Epos indgår partnerskab med e-sportsfirma

NNIT lander aftale med Statens It. Ericsson lander kæmpe 5G-aftale i USA. Epos indgår partnerskab med e-sportsfirma. Salg af bøger online er eksploderet under coronakrisen. Danskerne Googler nu vacciner mest. 7N henter tidligere tv-vært ind i bestyrelsen. Trump bliver udelukket fra Snapchat.

Godmorgen til ugens sidste morgen-briefing og dermed også ugens sidste arbejdsdag.

Inden vi går på weekend, begynder vi naturligvis endnu engang med en gennemgang af dagens korte it-nyheder. Igen i dag er det Jakob Schjoldager, der sidder bag tasterne.

NNIT lander aftale med Statens It

Statens It flytter i løbet af de kommende uger sine data til NNIT’s datacenter i Glostrup.

Aftalen kommer, efter at Forsvaret og Digitaliseringsstyrelsen også har rykket sine data til datacenteret, og dermed er pladsen ved at være brugt op i den nyligt byggede del af datacenteret hos NNIT.

Statens It er allerede begyndt at flytte de første dataskabe til den nye adresse, men der kommer til at gå nogle uger, før alt data er flyttet.

”Det bliver en lang indflytning, fordi vi skal være sikre på, at vi kan levere stabil drift, mens flytningen pågår. Vi er afhængige af, at der er nogle servicevinduer, der skal times, så det er nok mest realistisk, at vi bliver færdige hen over sommeren 2022,” siger Søren Ulrich Vulff, vicedirektør hos Statens It.

Valget af NNIT kommer blandt andet på baggrund af, at Statens It var på udkig efter en leverandør, der kunne sikre bemandet overvågning 24 timer i døgnet, og at NNIT har fokus på at udnytte energien, som datacenteret producerer.

”Statens It er en meget spændende kunde for os i NNIT, fordi det er endnu en bekræftelse på, at vi har fået bygget et rigtig godt og solidt datacenter op. Med Forsvaret, Digitaliseringsstyrelsen og nu også Statens It kan vi stå på mål for, at det at drive et dansk datacenter med den sikkerhed og jura, der følger med, giver rigtig god mening,” fortæller Lars Andersen, Vice President, NNIT Public & Healthcare, om den nye aftale.

Ericsson lander kæmpe 5G-aftale i USA

Den amerikanske teleoperatør T-Mobile har valgt svenske Ericsson til udrulning af det kommende 5G-netværk.

Valget kommer efter måneders kontrovers over valg af 5G-leverandører i hele verden. Her har den nu afgående præsident Donald Trump advaret andre lande om at samarbejde med kinesiske Huawei om 5G-udrulningen, og derfor er det forbudt for amerikanske selskaber at samarbejde med den kinesiske leverandør.

Derfor er valget nu faldet på Ericsson for den amerikanske mobiloperatør.

”Denne aftale tager vores tyve år lange samarbejde med Ericsson om at bygge og forbedre T-Mobiles netværk endnu længere ind i 5G-æraen og giver mulighed for at tilbyde endnu mere 5G-dækning, hastighed og kapacitet til flere mennesker på tværs af landet,” siger Neville Ray, der er teknologidirektør for T-Mobile.

Epos indgår partnerskab med e-sportsfirma

Demant-selskabet Epos har indgået en fireårig aftale med e-sportsfirmaet OverActive Media.

Samarbejdet betyder, at OverActive Media kommer til at bruge Epos’ produkter de kommende fire år hos deres e-sportshold. Epos kommer desuden på trøjerne hos holdene.

”Vi har landet vores første store globale partnerskab med et verdensomspændende brand, hvilket er en afgørende milepæl for os i vores mission om at vokse på det internationale marked for e-sportshold. Vi ved, hvor afgørende god, præcis og dynamisk lyd er for professionelle gamere, og derfor er det oplagt for os at samarbejde med et eksklusivt brand som Epos,” siger Chris Overholt, direktør hos OverActive Media.

Den nye samarbejdspartner glæder sig naturligvis også over aftalen.

”Epos sigter mod at hjælpe gamere og e-sportsatleter med at kunne nå til nye højder og tage gaming med ind i helt nye dimensioner med de mest kraftfulde og avancerede audioprodukter, og vi er meget glade for at samarbejde med OverActive Media. Som virksomhed kommer vi med 115 års erfaring inden for audioprodukter, og vi deler vores viden og ekspertise – og vores anerkendte og prisbelønnede audioprodukter – så vi kan hjælpe med at løfte spillernes gameplay,” siger Maja Frølunde Sand-Grimnitz, global marketingansvarlig hos Gaming for Epos.

Salg af bøger online er eksploderet under coronakrisen

Det er ingen hemmelighed, at onlinebutikkerne har haft ekstraordinær stor efterspørgsel under coronakrisen.

Her er salget af bøger ingen undtagelse. Tal fra Danmarks Statistik viser, at antallet af solgte bøger på nettet hver eneste måned i hele 2020 er overgået året før.

Efter den første nedlukning i marts har salget for alvor taget fart. Her er det steget med 24,4 procent sammenlignet med 2019.

Danskerne Googler nu vacciner mest

Google-søgninger afslører som bekendt en del om, hvad vi interesserer os for. Og nu ser interessen for vacciner ud til at have sat sig fast.

Juleaften oversteg antallet af Google-søgninger på vaccine nemlig søgninger på coronatests i Danmark. Det skriver Googles danske kommunikationschef Jesper Vangkilde på Twitter.

Siden jul har antallet af søgninger på vaccine konstant ligget over søgninger på test.

7N henter tv-vært ind i bestyrelsen

Tv-vært og livsstilsekspert Christine Feldthaus bliver en del af bestyrelsen i it-konsulentvirksomheden 7N.

Samtidig træder direktør i virksomheden UserTribe, Pernille Simmelkiær, også ind i bestyrelsen, der dermed bliver udvidet med to medlemmer.

”Hidtil har vores bestyrelse været noget mandsdomineret, til trods for at 7N som virksomhed har stor kønsdiversitet. Samtidigt får vi med Christine og Pernille også større faglig diversitet i bestyrelsen, ligesom de forhåbentligt kan være et frisk pust, der udfordrer de vante tanker og arbejdsgange,” lyder det fra bestyrelsesformand Preben Damgaard i en pressemeddelelse.

I pressemeddelelsen forklarer bestyrelsesformanden, at de to nye medlemmer skal bidrage med viden inden for kommunikation og markedsføring.

”7N er en virksomhed med orden i sysagerne - en redelig virksomhed hvor både de ansatte og de mange tilknyttede konsulenter har det godt. Dernæst kan jeg mærke, at 7N er drevet af dejlige mennesker - det betyder meget for mig. Jeg er nået et sted i livet, hvor jeg ikke gider bruge tid med mennesker, som jeg ikke bryder mig om,” fortæller Christine Feldthaus i meddelelsen om sin nye position.

Trump bliver udelukket fra Snapchat

Vi kommer ikke uden om at skulle forbi de amerikanske it-giganters reaktion på angrebet mod den amerikanske parlamentsbygning.

Billedtjenesten Snapchat har nemlig også valgt at følge de øvrige sociale medier ved at udelukke den afgående amerikanske præsident Donald Trump fra tjenesten.

Det skriver Bloomberg.

Dermed er Donald Trump nu udelukket fra samtlige store sociale medier efter både Twitter, Google, Facebook og nu også Snapchat har valgt at udelukke præsidenten.

"Med den offentlige sikkerhed for øje og baseret på hans forsøg på at sprede misinformation, hadtale og opildne til vold, hvilket er klare brud på vores retningslinjer, har vi besluttet permanent at lukke for hans konto," lyder det fra selskabet bag tjenesten.