Artikel top billede

Ny supercomputer skal give mere nøjagtige vejrudsigter og kunne forudsige klimaforandringer

60.000.000.000.000.000.000.000.000 Så mange beregninger i sekundet skal en ny supercomputer udviklet af Microsoft og britiske Met Office bruge på at forudsige klimaforandringer. Computeren skal stå klar i 2022.

Den britiske metrolog-statstjeneste Met Office er gået sammen med tech-giganten Microsoft for at bygge en supercomputer, der skal kunne give mere præcise vejrudsigter og en bedre forståelse af klimaændringer.

Den britiske regering sagde i februar 2020, at den ville investere 1,2 milliarder pund i projektet, der kommer til at stå i Storbritannien.

Den færdige computer forventes at blive en af ​​de 25 største supercomputere i verden, når den står færdig og er taget i brug i sommeren 2022.

Microsoft planlægger at opdatere den løbende det næste årti.

"Dette partnerskab er en imponerende offentlig investering i de grundlæggende og anvendte videnskaber i vejr og klima," udtaler adjunkt ved Stanford University Morgan O'Neill, der er uafhængig af projektet.

"En investering af denne størelse i et avanceret vejr- og klimaforudsigelsessystem fra Storbritannien er store nyheder globalt, og jeg ser frem til de videnskabelige fremskridt, den vil frembringe."

Supercomputeren kommer til at give mere detaljerede vejrmodeller, køre flere potentielle vejrscenarier, forbedre lokaliserede prognoser og kunne forudsige svær vejr bedre.

60.000.000.000.000.000.000.000.000 beregninger i sekundet

"Når vi arbejder sammen, kan vi levere datasæt af højeste kvalitet til vejr og klima og give stadig mere nøjagtige prognoser, der gør det muligt for folk at tage beslutninger der sørger for at man forbliver sikker og trives," sagde administrerende direktør for Met Office Penny Endersby.

Microsoft UKs administrerende direktør Clare Barclay fortæller, at supercomputeren ville sikre Storbritanniens føreposition for klimavidenskab.

Hvor computeren helt nøjagtigt skal stå er ikke præciseret, men Met Office angiver, at den ville blive placeret i det sydlige Storbritannien.

Den vil bruge Microsoft Azures cloud computing-tjenester.

Den skal kører på 100 procent vedvarende energi og vil have mere end 1,5 millioner processorer og præstere over 60 kvadrillioner (60.000.000.000.000.000.000.000.000) beregninger per sekund.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere