Artikel top billede

Ny supercomputer skal give mere nøjagtige vejrudsigter og kunne forudsige klimaforandringer

60.000.000.000.000.000.000.000.000 Så mange beregninger i sekundet skal en ny supercomputer udviklet af Microsoft og britiske Met Office bruge på at forudsige klimaforandringer. Computeren skal stå klar i 2022.

Den britiske metrolog-statstjeneste Met Office er gået sammen med tech-giganten Microsoft for at bygge en supercomputer, der skal kunne give mere præcise vejrudsigter og en bedre forståelse af klimaændringer.

Den britiske regering sagde i februar 2020, at den ville investere 1,2 milliarder pund i projektet, der kommer til at stå i Storbritannien.

Den færdige computer forventes at blive en af ​​de 25 største supercomputere i verden, når den står færdig og er taget i brug i sommeren 2022.

Microsoft planlægger at opdatere den løbende det næste årti.

"Dette partnerskab er en imponerende offentlig investering i de grundlæggende og anvendte videnskaber i vejr og klima," udtaler adjunkt ved Stanford University Morgan O'Neill, der er uafhængig af projektet.

"En investering af denne størelse i et avanceret vejr- og klimaforudsigelsessystem fra Storbritannien er store nyheder globalt, og jeg ser frem til de videnskabelige fremskridt, den vil frembringe."

Supercomputeren kommer til at give mere detaljerede vejrmodeller, køre flere potentielle vejrscenarier, forbedre lokaliserede prognoser og kunne forudsige svær vejr bedre.

60.000.000.000.000.000.000.000.000 beregninger i sekundet

"Når vi arbejder sammen, kan vi levere datasæt af højeste kvalitet til vejr og klima og give stadig mere nøjagtige prognoser, der gør det muligt for folk at tage beslutninger der sørger for at man forbliver sikker og trives," sagde administrerende direktør for Met Office Penny Endersby.

Microsoft UKs administrerende direktør Clare Barclay fortæller, at supercomputeren ville sikre Storbritanniens føreposition for klimavidenskab.

Hvor computeren helt nøjagtigt skal stå er ikke præciseret, men Met Office angiver, at den ville blive placeret i det sydlige Storbritannien.

Den vil bruge Microsoft Azures cloud computing-tjenester.

Den skal kører på 100 procent vedvarende energi og vil have mere end 1,5 millioner processorer og præstere over 60 kvadrillioner (60.000.000.000.000.000.000.000.000) beregninger per sekund.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Hvor står Danmark i forhold truslen fra DDoS?

22. marts 2023 | Læs mere


Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere