Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

12 år gammel sårbarhed opdaget: Millioner af Dell-pc’er kan være ramt - du bør opdatere straks

Opdagelsen af en sårbarhed i firmwaren på pc’er, som Dell har produceret siden 2009, kan få alvorlige konsekvenser. Du bør opdatere straks.

Bedre sent end aldrig, lyder et gammel mundheld, og det gælder også for Dell, der netop har udsendt en sikkerheds-opdatering, der en gang for alle lukker for en ny-opdaget sårbarhed i firmwaren på pc’er, som Dell har bygget.

Sårbarheden har imidlertid eksisteret siden 2009. Den blev opdaget i slutningen af 2020, hvor Dell straks gik i gang med at skrive en patch.

Sårbarheden findes i DBUtil BIOS-driveren og åbner for muligheden for, at hackere i det skjulte kan tiltuske sig kontrol over systemerne.

Ifølge sikkerhedsselskabet SentinelLabs, der opdagede sårbarheden, er der dog intet, der umiddelbart tyder på, at sårbarheden har været bredt kendt i hackermiljøerne og ‘exploited in the wild,” som det hedder.

Millioner af Dell-pc’er er gennem årene blevet leveret med DBUtil BIOS-driveren præinstalleret.

Driveren håndterer blandt andet de løbende opdateringer af firmwaren i computerne.

SentinelLabs vurderer, at flere hundrede millioner enheder fra Dell er blevet leveret med den sårbare drive via BIOS-opdateringer.

SentinelLabs opfordrer alle til at patche sårbarhederne omgående.

‘Hundredevis af millioner af virksomheder og brugere for tiden er sårbare, og hackere vil uden den mindste tvivl udvælge dem, der ikke nu tager deres forholdsregler,” lyder det fra selskabet.

Der er tale om en pakke på fem sårbarheder, som Dell opdaterer samlet i sikkerhedsopdateringen med navnet CVE-2021-21551.

Du kan læse mere om sårbarhederne og finde opdateringer i denne sikkerheds-advisory fra Dell.