Artikel top billede

(Foto: Anthony Quintano.)

Facebook har tabt endnu en sag - undersøgelser af ulovlig datadeling fortsætter

Facebook sprællede i nettet, da det irske datatilsyn og SoMe-platformens primære regulator gjorde mine til at stoppe Facebooks datadeling mellem EU og USA. Nu er afgørelsen landet, og den er ikke til Facebooks fordel.

Fredag afviste Irlands højesteret Facebooks anke mod, at det irske datatilsyn undersøger datastrømmen hos SoMe-giganten.

Det skriver Reuters.

I august 2020 gjorde det irske datatilsyn - Irlands databeskyttelseskommissær (DPC) - antræk til at Facebook skulle stoppe overførslen af europæisk data til USA.

Det gjorde det ved at proklamere, at den juridiske mekanisme som Facebook lige nu bruger til at overføre data fra EU til USA ikke længere kan blive brugt i praksis.

Dette har Facebook gjort indsigelser mod.

Den sociale medie-platform mener, at blokeringen vil forårsage "ødelæggende" og "uigenkaldelige" konsekvenser for forretningen, fordi Facebook er afhængig af behandling af brugerdata for at vise målrettede onlineannoncer.

Men sidste uge kom altså kendelsen, der slår fast at Facebook ikke har fremlagt argumenter, der bør stå i vejen for DPC's videre undersøgelse af datadelingen.

"Jeg afviser alle de lempelser som Facebook Ireland har anmodet om, og afviser de krav, som denne har fremsat i sagen," sagde dommer David Barniville i forbindelse med kendelsen, der fyldte næsten 200 sider.

Og dette ser dataaktivist Max Schrems, der selv har brugt næsten et årti på at få Facebook til at stoppe den blinde dataoverførsel, som et klart signal om, at et fuldstændigt stop for dataoverførsel bliver uundgåeligt.

"Efter otte år er DPC nu forpligtet til at stoppe Facebooks dataoverførsler mellem EU og USA sandsynligvis inden sommeren," lød hans kommentar.

Hvis den irske datatilsynsmyndighed håndhæver denne foreløbige ordre, ville den afskære virksomheder i USA fra personoplysninger fra Europa.

Dette vil sætte dem i samme konkurrencemæssige position som virksomheder i andre lande.