Artikel top billede

(Foto: Niels de Boissezon)

Forudinstalleret firmware-værktøj sætter 30 millioner Dell-enheder i fare

Fire sikkerhedssårbarheder i et værktøj, der er installeret på 128 typer af Dell-enheder, bringer omtrent 30 millioner Dell-produkter i fare for hacking.

Et firmware-opdateringsværktøj, der kommer forudinstalleret på mindst 128 modeller af Dell laptops, desktops, servere og tablets, har flere sårbarheder, der kan give en hacker adgang til at plante ondsindet kode i Dell-enhederne.

Det drejer sig om i alt fire sårbarheder, der påvirker omkring 30 millioner enheder, der bruger BIOSConnect-funktionaliteten i Dells supportværktøj SupportAssist.

Værktøjet kan gendanne operativsystemet eksternt eller opdatere firmwaren til en række forskellige Dell-enheder.

Det skriver Dark Reading.

En af de fire sårbarheder gør det netop muligt for en hacker at udnytte denne funktion. Ved at opfange den oprindelige BIOSConnect-trafik, kan hackeren sende kode til Dells system ved at immitere en Dell-enhed.

Alt der er krævet for at snyde værktøjet er et wildcard-certifikat købt fra en hvilken som helst af de certifikatmyndigheder, der er tillid til af Dell BIOSConnect.

De tre andre sårbarheder handler om buffer overflow der tillader udførelse af kode for at omgå sikkerheden i SecureBoot.

Torsdag udgav Dell en rådgivning for de fire sårbarheder og sagde, at virksomheden allerede havde lukket to af sårbarhederne med opdateringer til sine servere.

De to andre sårbarheder (CVE-2021-21571), kan kun løses ved at opdatere BIOS.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere


Årets CIO 2023

Vi skal finde Årets CIO 2023 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO og løfte arven efter Årets CIO 2022 Ann Fogelgren fra GN og de 16 andre, der løb med prisen før hende.

08. juni 2023 | Læs mere


B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere