Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Jubel efter grønt lys til videresalg af brugte Microsoft-licenser: "Vi brugte 14 dage på at udforme dokumentation til Magrethe Vestager, hvor vi gjorde opmærksom på Microsofts ufine metoder"

Med en lille tilføjelse til Microsofts produktvilkår fra juni 2021 har Microsoft nu fjernet et omstridt vilkår, der har tvunget kunderne til at beholde deres gamle Microsoft-licenser. "Microsoft er vendt på en tallerken, og der er nu igen åbnet helt op for, at kunderne kan sælge deres gamle ejerlicenser. Nu er det, som det var før. Det er vi selvfølgelig meget begejstrede for," siger Kenn Klein fra brokeren Klein Nordic.

Premium Kun for abonnenter
Det får du i artiklen
  • Hvordan licensbroker forholder sig til, at Microsoft har fjernet vilkår, der tvang kunder til at beholder deres Microsoft-licenser
  • Forstå hvad det er Microsoft har ændret
  • Hvorfor Microsoft er vendt på en tallerken ifølge licensbroker
619
3:15 min
Ernest Hemingway ville vende sig i graven, hvis han blev sat til at læse softwarevirksomhedernes tusindvis af siders produktvilkår og licens-betingelser, der mere egner sig til akut søvnmedicin.

Men trods alenlange juridiske gloser og krumspring kan det faktisk nogle gange være mange penge værd at grave sig igennem dem.

Et sådan tilfælde kan være netop nu, som med et snuptag kan betyde en klækkelig milliongevinst for danske virksomheder, der ligger inder med ubrugte on premise-licenser.

Per 1. juni 2021 har Microsoft nemlig ændret en væsentlig paragraf i sine produktbetingelser.

Hold fast.

Eksklusivt Premium-indhold for abonnenter

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Datatilsynets chef for GDPR-tilsyn trækker sig: Skifter til rådgivningsvirksomheden KPMG

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Se listen: Her er Danmarks 43 bedste ERP-leverandører

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Alle kender disse syv apps: Med Windows 11 bliver de ændret for altid

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Sådan sikrer Region Hovedstaden at Schrems II bliver overholdt i Teams: Lægger vægt på at data er tilfældig, fragmenteret og uforudsigelig

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Her er Danmarks dygtigste it-selskab 2021: Sandberg med direktør Martin Hollerup i spidsen skovler millioner ind - vinder Computerworlds Top 100