Artikel top billede

Danmarks Nationalbank erkender at være ramt af Solarwinds-sårbarhed, men afviser at have haft pivåben bagdør

Nationalbanken har ikke haft en bagdør i sine it-systemer i syv måneder, lyder det i en meddelelse fra banken. Men erkender dog, at den har været eksponeret for sårbarheder Solarwinds-softwaren.

Danmarks Nationalbank erkender at have været eksponeret for sårbarheder i forbindelse med det globale Solarwinds-angreb, men afviser samtidig, at den har været udsat for et hack og har haft en åben bagdør i dets it-system syv måneder.

Det fremgår af en meddelelse på nationalbankens hjemmeside.

Udmeldingen fra Danmarks Nationalbank kommer efter, at it-mediet Version 2 på baggrund af en aktindsigt kunne oplyse, at hackere gennem syv måneder har haft en bagdør i nationalbankens it-systemer.

Nationalbanken anerkender dog, at den har været eksponeret for sårbarheden i det kompromitterede it-system Solarwinds Orion.

“Nationalbanken var ligesom 18.000 andre virksomheder på verdensplan eksponeret for sårbarhederne i SolarWinds-softwaren via Nationalbankens leverandører og underleverandører. SolarWinds-angrebet ramte derudover generelt den finansielle infrastruktur i Danmark,” lyder det fra Danmarks Nationalbank.

Roser egen indsats

Ifølge Danmarks Nationalbank blev der dog hurtigt lukket ned for sårbarheden, da den blev kendt, og nationalbanken vurderer selv, at der blev sat “konsekvent og hurtigt ind på en tilfredsstillende måde.”

“De gennemførte analyser konkluderer, at Nationalbanken ikke har været kompromitteret som følge af sårbarhederne i SolarWinds softwaren i de syv måneder sårbarheden eksisterede. Dette er også bekræftet af bankens it-leverandøre”, lyder det i meddelelsen.

Her bliver det desuden oplyst, at banken i samarbejde med sine leverandører har anvendt forskellige værktøjer og metoder til at få lukket ned for sårbarheden, men Nationalbanken afviser med hensyn til it-sikkerheden at oplyse hvilke.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Intels store plan afsløret: Fire nye generationer af processorer klar inden 2025 - og en helt ny æra er på vej
Intels nye CEO Pat Gelsinger har fremlagt planen for de fem års produkter. Planen rummer hele fire nye processorteknologier og en vild ny standard for produktionsteknologien. Se planerne her.
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Er din forretning og jeres Dynamics 365 klar til løbende opdateringer?
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.