Artikel top billede

Danmarks Nationalbank erkender at være ramt af Solarwinds-sårbarhed, men afviser at have haft pivåben bagdør

Nationalbanken har ikke haft en bagdør i sine it-systemer i syv måneder, lyder det i en meddelelse fra banken. Men erkender dog, at den har været eksponeret for sårbarheder Solarwinds-softwaren.

Danmarks Nationalbank erkender at have været eksponeret for sårbarheder i forbindelse med det globale Solarwinds-angreb, men afviser samtidig, at den har været udsat for et hack og har haft en åben bagdør i dets it-system syv måneder.

Det fremgår af en meddelelse på nationalbankens hjemmeside.

Udmeldingen fra Danmarks Nationalbank kommer efter, at it-mediet Version 2 på baggrund af en aktindsigt kunne oplyse, at hackere gennem syv måneder har haft en bagdør i nationalbankens it-systemer.

Nationalbanken anerkender dog, at den har været eksponeret for sårbarheden i det kompromitterede it-system Solarwinds Orion.

“Nationalbanken var ligesom 18.000 andre virksomheder på verdensplan eksponeret for sårbarhederne i SolarWinds-softwaren via Nationalbankens leverandører og underleverandører. SolarWinds-angrebet ramte derudover generelt den finansielle infrastruktur i Danmark,” lyder det fra Danmarks Nationalbank.

Roser egen indsats

Ifølge Danmarks Nationalbank blev der dog hurtigt lukket ned for sårbarheden, da den blev kendt, og nationalbanken vurderer selv, at der blev sat “konsekvent og hurtigt ind på en tilfredsstillende måde.”

“De gennemførte analyser konkluderer, at Nationalbanken ikke har været kompromitteret som følge af sårbarhederne i SolarWinds softwaren i de syv måneder sårbarheden eksisterede. Dette er også bekræftet af bankens it-leverandøre”, lyder det i meddelelsen.

Her bliver det desuden oplyst, at banken i samarbejde med sine leverandører har anvendt forskellige værktøjer og metoder til at få lukket ned for sårbarheden, men Nationalbanken afviser med hensyn til it-sikkerheden at oplyse hvilke.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere