Artikel top billede

Danmarks Nationalbank erkender at være ramt af Solarwinds-sårbarhed, men afviser at have haft pivåben bagdør

Nationalbanken har ikke haft en bagdør i sine it-systemer i syv måneder, lyder det i en meddelelse fra banken. Men erkender dog, at den har været eksponeret for sårbarheder Solarwinds-softwaren.

Danmarks Nationalbank erkender at have været eksponeret for sårbarheder i forbindelse med det globale Solarwinds-angreb, men afviser samtidig, at den har været udsat for et hack og har haft en åben bagdør i dets it-system syv måneder.

Det fremgår af en meddelelse på nationalbankens hjemmeside.

Udmeldingen fra Danmarks Nationalbank kommer efter, at it-mediet Version 2 på baggrund af en aktindsigt kunne oplyse, at hackere gennem syv måneder har haft en bagdør i nationalbankens it-systemer.

Nationalbanken anerkender dog, at den har været eksponeret for sårbarheden i det kompromitterede it-system Solarwinds Orion.

“Nationalbanken var ligesom 18.000 andre virksomheder på verdensplan eksponeret for sårbarhederne i SolarWinds-softwaren via Nationalbankens leverandører og underleverandører. SolarWinds-angrebet ramte derudover generelt den finansielle infrastruktur i Danmark,” lyder det fra Danmarks Nationalbank.

Roser egen indsats

Ifølge Danmarks Nationalbank blev der dog hurtigt lukket ned for sårbarheden, da den blev kendt, og nationalbanken vurderer selv, at der blev sat “konsekvent og hurtigt ind på en tilfredsstillende måde.”

“De gennemførte analyser konkluderer, at Nationalbanken ikke har været kompromitteret som følge af sårbarhederne i SolarWinds softwaren i de syv måneder sårbarheden eksisterede. Dette er også bekræftet af bankens it-leverandøre”, lyder det i meddelelsen.

Her bliver det desuden oplyst, at banken i samarbejde med sine leverandører har anvendt forskellige værktøjer og metoder til at få lukket ned for sårbarheden, men Nationalbanken afviser med hensyn til it-sikkerheden at oplyse hvilke.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere