Artikel top billede

Danmarks Nationalbank erkender at være ramt af Solarwinds-sårbarhed, men afviser at have haft pivåben bagdør

Nationalbanken har ikke haft en bagdør i sine it-systemer i syv måneder, lyder det i en meddelelse fra banken. Men erkender dog, at den har været eksponeret for sårbarheder Solarwinds-softwaren.

Danmarks Nationalbank erkender at have været eksponeret for sårbarheder i forbindelse med det globale Solarwinds-angreb, men afviser samtidig, at den har været udsat for et hack og har haft en åben bagdør i dets it-system syv måneder.

Det fremgår af en meddelelse på nationalbankens hjemmeside.

Udmeldingen fra Danmarks Nationalbank kommer efter, at it-mediet Version 2 på baggrund af en aktindsigt kunne oplyse, at hackere gennem syv måneder har haft en bagdør i nationalbankens it-systemer.

Nationalbanken anerkender dog, at den har været eksponeret for sårbarheden i det kompromitterede it-system Solarwinds Orion.

“Nationalbanken var ligesom 18.000 andre virksomheder på verdensplan eksponeret for sårbarhederne i SolarWinds-softwaren via Nationalbankens leverandører og underleverandører. SolarWinds-angrebet ramte derudover generelt den finansielle infrastruktur i Danmark,” lyder det fra Danmarks Nationalbank.

Roser egen indsats

Ifølge Danmarks Nationalbank blev der dog hurtigt lukket ned for sårbarheden, da den blev kendt, og nationalbanken vurderer selv, at der blev sat “konsekvent og hurtigt ind på en tilfredsstillende måde.”

“De gennemførte analyser konkluderer, at Nationalbanken ikke har været kompromitteret som følge af sårbarhederne i SolarWinds softwaren i de syv måneder sårbarheden eksisterede. Dette er også bekræftet af bankens it-leverandøre”, lyder det i meddelelsen.

Her bliver det desuden oplyst, at banken i samarbejde med sine leverandører har anvendt forskellige værktøjer og metoder til at få lukket ned for sårbarheden, men Nationalbanken afviser med hensyn til it-sikkerheden at oplyse hvilke.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere