Artikel top billede

SolarWinds blev hacket igen. Denne gang af kinesere mener Microsoft

Et nyt angreb på software-leverandøren SolarWinds fandt sted i sidste uge. Microsoft mener det er kinesiske hackere, der står bag denne gang.

Det amerikanske software-firma SolarWinds, der sidste år kom på alle læber, da virksomheden blev epicenteret i et gigantisk kædehack udført af det man regner med er russiske hackere.

I sidste uge var den gal igen. Og denne gang peger Microsofts Threat Intelligence Center (MSTIC) mod Kina for at finde gerningsmændene bag angrebt.

Det skriver The Verge.

SolarWinds-software blev angrebet gennem en nul-dagssårbarhed af en gruppe hackere, som den kalder "DEV-0322."

Det var SolarWinds-produktet Serv-U FTP-software der var hovedmålet i angrebet, hvilket giver Microsoft formodninger om, at hackerne gik efter adgang til virksomhedens kunder i den amerikanske forsvarsindustri.

Sårbarheden blev opdaget ved en rutinemæssig Microsoft 365 Defender-scanning, hvor programmet bemærkede en “uregelmæssig ondsindet proces”, skriver Microsoft på sin blog.

SolarWinds rapporterede om nul-dages udnyttelse fredag ​​9. juli og forklarede, at alle Serv-U-udgivelser fra 5. maj og tidligere indeholdt sårbarheden.

Udnyttelsen er siden blevet patchet, og alle der kører ældre versioner af Serv-U-software opfordres til at opdatere omgående.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere