Stort galleri:Tag med til kåringen af Årets CIO 2021 - og se hvordan Morten Holm Christiansen blev udnævnt

Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Mere end 90 rettigheds-grupper vil have Apple til at droppe screening for nøgenhed i iPhone: En stor trussel mod friheds-rettigheder

Mere end 90 rettigheds-grupper fra hele verden er bestyrtede og vil have Apple til at droppe sine planer om at indbygge automatisk screening efter billeder med nøgenhed i iPhone, iPad og andre produkter. Se deres åbne brev her.

Drop det. Sådan lyder den kontante opfordring fra mere end 90 rettigheds-grupper fra hele verden til Apple om selskabets planer om at indbygge mulighed for automatisk screening efter billeder med nøgne kroppe i blandt andet iPhone og iPad.

Det sker i et åbent brev, som de 90 rettigheds-grupper har sendt til Apple, efter selskabet i begyndelsen af måneden meddelte, at det ville indføre overvågningssystemet i iCloud.

Systemet er designet til at tjekke op mod en myndighedsdatabase med kendte billeder af børnemisbrug og ifølge Apple reducere falske positiver til en ud af en billion.
Databasen over kendte billeder af seksuelt misbrug af børn oversætter billeder til 'hash'-koder, der positivt identificerer billedet, men ikke kan bruges til at rekonstruere dem.

Men systemet er farligt, lyder det fra rettigheds-organisationerne.

For selv om overvågnings-funktionerne er designet til at beskytte børn mod seksuel misbrug og lignende, vil de kunne danne grundlag for censur og være en direkte trussel mod friheds-rettigheder verden over.

Ifølge den amerikanske tænketank Center for Democracy & Technology kan screeningen eksempelvis udgøre en direkte trussel mod mange unge - eksempelvis LGBTQ+ med ‘usympatiske forældre,” som det hedder.

Her peger man også på, at Apple vil stå overfor ‘enormt pres’ og massive krav fra en lang række regeringer i verden, hvis først funktionen bliver indbygget i selskabets produkter.

Center for Democracy & Technology vurderer, at regeringerne vil presse på for at få adgang til screening af billeder i telefonerne, som ikke har noget at gøre med børneporno, men som er motiveret af deres egne politiske forhold.

I brevet peger de 90 rettigheds-organisationer på, at algoritmer [som den kommende Apple-algoritme, red] designet til at detektere seksuelt indhold er notorisk upålidelige.’

“De er tilbøjelige til fejlagtigt at flage for kunst, sundhedsoplysninger, uddannelsesmæssigt indhold og indhold fra rettighedsgrupper. Børns ret til at sende og modtage denne type oplysninger er beskyttet i FN’s børnekonvention,” skriver de.

De peger også på, at Apples funktion bygger på en forestilling om, at der altid er en ‘god’ voksen bag et barn Apple-konto, men at det langt fra altid er tilfældet.

“Forældre-notifikation kan få alvorlige konsekvenser for et barns sikkerhed,” skriver de.

Du kan læse det fulde brev til Apples topchef Tim Cook og se alle underskriverne her.
Premium
Kæmpe it-problemer i det danske skattevæsen: Har kun kortlagt it-beredskabet for syv ud af 230 it-systemer
Statsrevisorerne skyder en sønderlæmmende kritik af Skatteministeriets it-beredskab af sted. It-beredskabet for kritiske forretningsprocesser "er utilfredsstillende og utilstrækkeligt," lyder det. I værste fald kan det ende med, at staten ikke kan opkræve skatter og afgifter, udbetale løn, SU, sociale ydelser og pension.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Undgå nedbrud når der kommer opdateringer til din Dynamics 365
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.