Stort galleri:Tag med til kåringen af Årets CIO 2021 - og se hvordan Morten Holm Christiansen blev udnævnt

Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Nye data om danskernes bredbåndsforbindelser: Se den historiske udvikling på din adresse

Helt nye datasæt kan give dig indsigt i bredbåndsudviklingen i dit lokalområde, oplyser Energistyrelsen.

Hjemmesiden Tjekditnet, der drives af Energistyrelsen, lancerer nu en ny funktion, der gør det muligt for dig at downloade datasæt med overblik over den historisk udvikling i bredbåndsdækningen i dit lokalområde.

Det oplyser Energistyrelsen.

Hidtil har det kun været muligt at downloade aktuelle datasæt om dækningen på adresser i Danmark, men nu giver Energistyrelsen således også borgerne adgang til historiske data fra 2016 og frem.

Birgitta Bundgaard der er kontorchef i Energistyrelsen oplyser på Energistyrelsens hjemmeside, at den nye funktion er frugten af længere tids målrettet arbejde med at gøre stadig flere data tilgængelige

”Muligheden for at downloade de aktuelle data om bredbåndsdækningen er blevet taget vel imod af interessenterne i arbejdet med at få udrullet hurtigt bredbånd til alle danskere. Vi har derfor modtaget ønsker om ligeledes at gøre det historiske datagrundlag tilgængeligt – ønsker, som vi meget gerne vil imødekomme, så data i endnu højere grad kan bruges til at sikre god dækning,” siger hun til Energistyrelsens hjemmeside.

Kan anvendes til analysearbejde

Udover at give adgang til oplysninger om den konkrete udbredelse af bredbåndadgang, så indeholder funktionen også oplysninger om, hvilken typen teknologi der anvendes og hvilke hastigheder, der er mulige.

Energistyrelsen forklarer, at denne type oplysninger kan være værdifulde i forbindelse med analyser af den såkaldte restgruppe af borgere, der endnu ikke har adgang til hurtige bredbåndsforbindelser.

Det er blandt andet noget, som de benytter af hos det fynske geodatasamarbejde, Geo Fyn.

”De nye muligheder for dataudtræk giver os samtidig nye muligheder i vores analyser af bredbåndsdækningen. Det er let at koble data – aktuelle og historiske – med andre registre, som for eksempel CVR og BBR. Det giver os et øget indblik i eksempelvis adresser i restgruppen, i forhold til hvem der rent faktisk bor og driver virksomhed på adresserne, og hvor udfordringerne er størst. Denne viden er helt essentiel i arbejdet med at få dækning ud til de sidste adresser”, siger Jesper Gaardboe Jensen, forretningschef hos Geo Fyn, til Energistyrelsens hjemmeside.Premium
Kæmpe it-problemer i det danske skattevæsen: Har kun kortlagt it-beredskabet for syv ud af 230 it-systemer
Statsrevisorerne skyder en sønderlæmmende kritik af Skatteministeriets it-beredskab af sted. It-beredskabet for kritiske forretningsprocesser "er utilfredsstillende og utilstrækkeligt," lyder det. I værste fald kan det ende med, at staten ikke kan opkræve skatter og afgifter, udbetale løn, SU, sociale ydelser og pension.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Sådan prioriterer IT-sikkerhedschefernes indsatsen i 2021
I denne undersøgelse fra F-Secure giver knap 2.000 ledende personer på tværs af hele Europa deres bud på, hvor de vil prioritere indsatsen i år – og hvad de opfatter som virksomhedernes mest presserende udfordringer på cybersikkerhedsfronten.