Artikel top billede

(Foto: Lars Bech)

Cybersikkerhedsrådet om it-sikkerhedsbøvl i fem store myndigheder: "Det sender et signal til andre myndigheder om, at man kan tage let på sikkerheden"

Interview: Det er et problem og udtryk for manglende ansvarsfølelse, at fem navngivne myndigheder forsømmer at leve op til det offentliges 20 basale minimumskrav inden for it-sikkerhed. "Det sender et signal til andre myndigheder om, at man kan tage let på sikkerheden. Spørgsmålet er, om vi gør det rigtige," siger Cybersikkerhedsrådet formand, Bjarke Alling.

Premium Kun for abonnenter
Det får du i artiklen
  • Se hvorfor Bjarke Alling trods flere it-mangler ikke vil skælde myndigheder ud.
1.791
9 min
"Jeg synes, man løber fra sit ansvar."

Så præcist formulerer formanden for it-sikkerhedsudvalget i IT-Branchen samt formand i Cybersikkerhedsrådet, Bjarke Alling, sig efter at have læst Rigsrevisionens seneste beretning om it-sikkerheden i danske myndigheder.

Fem ud af fem myndigheder dumpede, da Rigsrevisionen gik dem efter i bedene for at afdække, om de lever op til 20 tekniske minimumskrav til it-sikkerheden.

En af forklaringerne, der er blevet afdækket i Rigsrevisionens rapport, er, at myndighederne i visse tilfælde er i tvivl om, hvornår man lever op til specifikke krav.

Eksklusivt Premium-indhold for abonnenter

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

"Nogle virksomheder taler om digital transformation, men de gør det stadig på den gamle måde. De opgraderer systemer fra det 20. århundrede, og de forveksler det med digital transformation"

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Lejre Kommunes million-aftale med KMD er ulovlig og tvangsophæves: Skal betale 120.000 kroner i bøde

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Microsoft søger nyt patent, mens LG allerede er et skridt foran – arbejder på komplet foldbar telefonskærm uden akavet midterlinje

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Den danske tele-leverandør Dectel på vej til at lukke og slukke: Drejer nøglen om inden for de kommende måneder

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

AWS og Microsoft bliver cloud-rådgivere for Datatilsynet: Klar med ni mand stort cloud-ekspertpanel - se medlemmerne her


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?