Artikel top billede

Datatilsynet på vej med disse krav til 45 kommuner: Tusindvis af danske skoleelevers brug af skole-Chromebooks i strid med GDPR

45 danske kommuner kan godt begynde at forberede sig på, at Datatilsynet inden længe vil gå deres brug af Chromebook-computere til deres skoleelever efter i sømmene i kølvandet på tilsynets nye påbud til Helsingør Kommune. "De skal nok til at forberede sig på at foretage samme ændringer," siger it-specialist Allan Frank. Og det skal gå hurtigt.

Premium Kun for abonnenter
Det får du i artiklen
  • Se hvad næsten halvdelen af de danske kommuner skal forberede sig på, når Datatilsynet over de næste uger fælder afgørelser i Chromebook-sagerne.
610
3:15 min
Første afgørelse i sagen om danske kommuner, der har udleveret Google Chromebooks til folkeskoleelever i kommunen, er afsagt af Datatilsynet.

Og ifølge tilsynets it-sikkerhedsspecialist Allan Frank, så er flere af samme type afgørelse på vej til kommuner, der står i lignende situation som Helsingør Kommune.

"De andre kommuner, vi ser på, har gjort nogenlunde det samme som Helsingør Kommune. Det er cirka halvdelen af de danske kommuner. De skal nok til at forberede sig på at foretage samme ændringer, som der ligger i det påbud, som Helsingør Kommune har fået," advarer eksperten.

Eksklusivt Premium-indhold for abonnenter

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Aarhusianske Ditmer skifter navn: Lægger Ditmer i graven efter 21 år

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Danske Triband tjener millioner af kroner på at udvikle spil med masser humor: Scorer kassen på ny forretningsmodel

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Kapitel 1: 32-årige Allan Mørch fik dødsdom tre dage efter AskCody skrev under på millioninvestering i Orlando: "I ramme alvor spørger jeg, om vi kan udsætte behandlingen"

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

I Silicon Valley hyler og skriger man over ny EU-lov: Men den kan rent faktisk føre til bedre produkter til dig - se hvorfor her

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Top 100: Danske webbutikker og hardwareproducenter har scoret kassen i historisk svært år