Artikel top billede

(Foto: PR-Foto)

Amerikanske myndigheder vil straffe virksomheder der ignorerer Log4j: Risikerer millionbøde

Den amerikanske handelskommission advarer nu amerikanske virksomheder om alvorlige konsekvenser, hvis man ikke gør nok for at sikre sig mod Log4j-sårbarheden.

Det kan få alvorlige konsekvenser, hvis amerikanske virksomheder ikke gør alt hvad de kan for at lukke for Log4j-sårbarheden.

Sådan lyder advarslen fra de amerikanske handels myndigheder Federal Trade Commmisson, FTC.

"Når sårbarheder bliver opdaget og udnyttet, risikerer man både tab af personlige informationer og finansielle tab," skriver myndighederne i et opslag på sin hjemmeside.

Her gør man det klart, at amerikanske virksomheder ikke slipper ustraffet for ikke at leve op til sit ansvar.

"Det er afgørende at virksomheder og deres leverandører der er afhængige af Log4j reagerer nu, for at reducere sandsynligheden for at skade kunder og undgå, at FTC drager juridiske konsekvenser.

FTC gør opmærksom på hackerangrebet mod kreditkort-virksomheden Equifax, der i 2017 blev ramt af et hackerangreb.

Selskabet fik stjålet oplysninger om 147 millioner amerikankeres personlysninger og kreditoplysninger.

Det fik FTC til at lægge sag an mod Equifax, fordi man mente, at selskabet ikke havde patchet den sårbarhed, der gav hackerne adgang til oplysningerne.

Equifax endte med at betale 700 millioner dollar til den amerikanske stat for ikke at have levet op til sikkerhedskravene.

Netop den situation advarer FTC andre amerikanske virksomheder at ende i.

"FTC agter at bruge sit fulde juridiske råderum til at føre sag mod virksomheder, der ikke tager de nødvendige skridt for at beskytte kundedata som et resultat af Log4j eller lignende sårbarheder i fremtiden," lyder det fra myndighederne.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Trusselsvurderinger – hvorfor er de så forskellige?

19. december 2023 | Læs mere


Secure Access Service Edge - SASE: Sådan styrker du tilgangen til netværkssikkerhed i skyen og skaber et robust cyberforsvar

Bliv klogere på nogle af de udfordringer, som en SASE-løsning effektivt kan håndtere. Du får inspiration til, hvordan du implementerer en cloudbaseret SASE-strategi i din organisation – og hvorfor du bør gøre det. Og så dykker vi ned i nogle af de trends og tendenser, som betyder, at mange virksomheder og organisationer udskrifter deres klassiske netværkssikkerhedstilgang med en SASE-strategi.

16. januar 2024 | Læs mere