Artikel top billede

IT-Universitet går til kamp mod beskæringer: Vil have hundredevis af nye studiepladser i Købehavn

Manglen på it-folk er så akut, at IT-Universitet nu ønsker at åbne for 200 ekstra studiepladser i København, selvom regeringen og folketinget lægger op til at beskæringer.

Selvom regeringen og Folketinget har lagt op til, at de danske universiteter i Hovedstaden skal udflytte eller reducere antallet af studiepladser, så lægger IT-Universitetet i København nu op til at gå i den stik modsatte retning.

Ifølge en ny plan vil universitet etablere 200 ekstra studiepladser i København i de kommende år.

”IT-Universitetet ønsker at øge antallet af studiepladser med 200 i en gradvis indfasning med 100 ekstra optagne i 2023 og 100 ekstra optagne i 2024,” skriver universitetet på sin hjemmeside.

Regeringen har ellers ifølge en politisk aftale, der blev vedtaget i sommer, stillet krav om, at universiteterne skal udforme en plan, hvor antallet af studiepladser bliver reduceret med op til 10 procent frem mod 2030.

Akut mangel

Når IT-Universitetet alligevel vælger at gå den anden vej, skyldes det, at der ifølge universitetet i øjeblikket er en akut mangel på it-folk på det danske arbejdsmarked.

Eksempelvis angiver danske it-virksomheder ifølge en undersøgelse fra brancheorganisationen IT-Branchen netop mangel på arbejdskraft som en af hovedårsagerne til, at de må takke nej til ordre.

Samtidig påpeger IT-Universitet, at der ifølge den politiske aftale skal tages hensyn uddannelser, hvor der er særlig høj efterspørgsel og beskæftigelse.

”IT-Universitetet har ikke mulighed for at udflytte studiepladser uden at gå på kompromis med den høje kvalitet af forsknings-, lærings- og studiemiljø, der kendetegner institutionen, og set i lyset af den akutte mangel på højtuddannede it-specialister i såvel København som mange andre steder i landet, vil det være stærkt problematisk at beskære antallet af uddannelsespladser på IT-Universitetet,” skriver universitetet på sin hjemmeside.

IT-Universitetet oplyser, at hvis der ikke politisk opbakning til planen om at øge eller blot bevare antallet af studiepladser, så vil universitetet reducere antallet af studiepladser med fem procent frem mod 2030, hvilket er den laveste mulige procentsatser ifølge den politiske aftale.

Reduceringen vil såvidt det er muligt ske proportionalt på alle uddannelser, lyder det desuden fra universitetet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere