Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Danske Frameo buldrer frem i 14 lande / Sidste udkald til at søge stillingen som chef for CSCS / 3 åbner for 5G

Danske Frameo buldrer frem i 14 lande. Visma køber aarhusianske it-virksomhed. Sidste udkald til at søge stillingen som chef for CSCS. EU åbner for milliardstøtte til udrulning af digital infrastruktur. 3 åbner for 5G. Google idømt bøde i Rusland.

Godmorgen og velkommen til tirsdagens nyhedsoverblik.

Alexander Haslund er dagens morgen-briefing-bestyrer.

Lad os komme i gang!

Danske Frameo buldrer frem i 14 lande

Vi begynder hos Frameo, der har vind i sejlene og på kort tid er blevet en særdeles populær app.

Frameo står bag en løsning, der gør det muligt at sende billeder direkte fra en smartphone til en digitale billederamme. Og de digitale fotorammer finder vej til flere og flere lande og brugere.

På Linkedin har selskabet gjort status på en vild afslutning på året:

Frameo var i juleferien blandt de 10 mest downloadede apps hos både Google Play og App Store i kategorien 'billede og video' i 14 lande så som USA, Tyskland, Canada og hjemlandet Danmark.

Og 13,5 millioner billeder og videoer blev delt via Frameos App mellem Juleaften og Nytårsaften, lyder det videre.

Frameo blev lanceret i 2017 og blev i september kåret til Danmarks næstbedste it-virksomhed i Computerworlds årlige top 100-undersøgelse.

Visma køber aarhusianske it-virksomhed

Den aarhusianske it-virksomhed Sofus Døgndata er blevet opkøbt af Visma-koncernen.

Købet skal styrke Vismas forretning på det kommunale område, lyder det.

Sofus Døgndata bliver en del af Visma Local Government under divisionen Visma Custom Solution og skal sætte yderligere skub under den kommunale forretning.

"Målet er at blive en betydelig samarbejdspartner for kommunerne, og med opkøbet af Sofus Døgndata udvider vi nu endnu en gang vores engagement i denne sektor," lyder det fra Lars Berthelsen, direktør for Custom Solutions Divisionen i Danmark, i en meddelelse.

Sofus Døgndata blev grundlagt i 2009, og har 11 ansatte i Danmark. Løsningen anvendes i dag af mere end 10.000 brugere, på mere 240 døgninstitutioner og i 26 kommuner.

Sidste udkald til at søge stillingen som chef for CSCS

I dag er det sidste udkald, hvis du går med drømme om at blive chef for Center for Cybersikkerhed (CFCS).

Stillingen som chef blev ledig efter Thomas Lund-Sørensen fratrådte stillingen i sensommeren 2021.

Siden har Forsvarsministeriet været på jagt efter en ny permanent chef for CFCS.

Forsvarsministeriet søger specifikt efter en akademiker med ‘godt kendskab til cybersikkerhedsområdet,” som færdes ‘hjemmevant i en teknisk kontekst,' lyder det i jobopslaget.

Den nye chef vil få plads i ledelsen for Forsvarets Efterretningstjeneste og skal derfor have et "veludviklet helhedssyn. [der] kombinerer stærke ambitioner på CFCS’s vegne med evne og vilje til at være med til at udvikle hele FE," som det hedder.

Du finder hele jobopslaget, hvor der altså er ansøgningsfrist i dag, her.

EU åbner for milliardstøtte til udrulning af digital infrastruktur

Der kan nu søges EU-støttemidler til udrulning af digital infrastruktur.

EU-Kommissionen har således fra 12. januar 2022 åbnet for den første ansøgningsrunde under den digitale del af støtteprogrammet Connecting Europe Facility, skriver Energistyrelsen.

258 millioner euro - knap to milliarder kroner - er afsat til den første ansøgningsrunde, der løber på frem til 22. marts.

Via programmer kan der søges støtte til udrulning af digital infrastruktur i EU, herunder til etablering og opgradering af gigabitforbindelser og 5G-net.

19. januar arrangerer EU-Kommissionen en informationsdag om støttemulighederne, som du kan tilgå her.

3 åbner for 5G

Teleselskabet 3 har åbnet for, at man nu kan bestille mobilt bredbånd med 5G.

Det skriver TelePrisTjek.

Indtil nu er det kun Yousee og Telmore, der har tilbudt mobilt bredbånd over 5G til private forbrugere.

Hos 3 kan man nu få fat på en 5G-router samt abonnementet 'Internet til hjemmet 5G' - det koster 3.900 kroner i bindingsperioden på seks måneder, men så har man også erhvervet sig en Huawei-router i den pris, lyder det.

Google idømt bøde i Rusland

En domstol i Moskva har beordret Alphabets Google til at betale fire millioner rubler svarende til 343.000 kroner for ikke at have fjernet adgang til indhold, der er forbudt i Rusland.

Det er den seneste i en række bøder til Google i Rusland, skriver Reuters.

Rusland har lagt yderligere pres på big tech, herunder Google og Facebook, for gentagne gange at have undladt at fjerne indhold, som anses for ulovligt af Rusland.

Google afviser at kommentere sagen.