Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Massiv støtte til Unity-milliardærs Ukraine-indsamling: Sender millioner afsted / Coronakrisen satte gang i dagligvarehandlen på nettet / Nordisk it-hus vil gøre arbejdsløse til AWS-eksperter

Massiv støtte til Unity-milliardærs Ukraine-indsamling: Sender millioner afsted. Coronakrisen satte gang i dagligvarehandlen på nettet. Nordisk it-hus vil gøre arbejdsløse til AWS-eksperter. DI med gratis tilbud: Få gode råd til datasikkerheden. Dansk mobilreparatør sluger konkurrent. NNIT ansætter ny kommunikationschef, og i dag er det 14 år siden, at Netscape fik dødsstødet.

’Morgen folkens

Her kommer dagens første nyhedsoverblik fra Computerworld.

Vi lægger ud med en opdatering til gårsdagens historie fra morgen-briefingen, hvor vi kunne fortælle, at Unity-stifteren David Helgason havde opfordret sine følgere til at sende støtte afsted til Ukraine.

Til gengæld lovede han at matche alle donationer op til et maksimum på 500.000 dollar, hvilket svarer til 3,3 millioner danske kroner.

Massiv støtte til Unity-milliardærs Ukraine-indsamling: Sender millioner afsted

Der har vist sig at være massiv opbakning til Unity-stifteren og milliardæren David Helgasons initiativ, som skal sende støtte til Ukraine.

Nu kan han dog oplyse, at han har modtaget løfter om donationer for 716.000 dollar (4,6 millioner kroner), hvilket altså betyder, at indsamlingen har oversteget hans loft på 500.000 dollar.

”Jeg planlagde ikke at matche donationer på den anden side af 500.000 dollar, men jeg tror, at jeg gør det alligevel. Nu ender min matching her, men fortsæt endeligt med at donere,” skriver han i en kommentar på Facebook.

Unity er en af de mest succesrige dansk-stiftede it-virksomheder, og David Helgason stiftede i 2004 selskabet i København sammen med Nicholas Peter Francis og Joachim Ante.

Coronakrisen satte gang i dagligvarehandlen på nettet

Dagligvarehandlen på nettet har haft fart på under coronakrisen, og i januar 2021 stod onlinesalget for 5,1 procent af den samlede dagligvarehandel.

Det skriver Finans, som dog samtidig oplyser, at onlinesalget af dagligvarer efterfølgende er faldet til 3,5 procent af den samlede dagligvarerhandel, hvilket dog stadigvæk er et højere niveau end før coronakrisen.

”På to år er dagligvarehandlen blevet fordoblet. Der er plads til både de store generalister og spillere i specialvarehandlen med dagligvarer,” siger Niels Ralund, der er e-handelsdirektør i Dansk Erhverv til Finans.

Nemlig.com har ifølge Finans oplevet en vækst på 52 procent i det seneste regnskabsår, og samtidig har Coop og Salling også meldt sig på markedet, mens nye spillere som Wolt og Gorillas også har meldt sig ind i kampen med nye udbringningstjenester.

Nordisk it-hus vil gøre arbejdsløse til AWS-eksperter

Det nordiske it-hus Conivision har specialiseret sig i at uddanne AWS-specialister.

Selskabet har netop påbegyndt anden omgang af sit kurs AWS re/starter, som skal uddanne arbejdsløse til at løse cloud-opgaver.

”AWS re/Start handler om at hjælpe ledige ind i en meget attraktiv del af it-branchen med gode muligheder for fast arbejde så langt øjet rækker. Desuden er det i høj grad også hjælp til selvhjælp til vores branche. Der er alt for få med cloud-kompetencer, og selvom vi selvfølgelig ikke løser hele den problematik, så øger vi udbuddet af talenter, der med den rette vejledning og yderligere opkvalificering kan gøre en stor forskel,” siger Stig Weilborg, direktør for Cloud Competence Center Nordic hos Convision.

DI med gratis tilbud: Få gode råd til datasikkerheden

Den første marts skyder erhvervsorganisationen DI Digital en landsdækkende turne i gang, hvor danske virksomheder kan få gratis rådgivning om sikker håndtering af kundernes data.

”Det er vigtigt, at virksomhederne ikke blot kan se fordelene ved digital ansvarlighed, men i høj grad også kan få konkrete værktøjer til og eksempler på, hvordan de kan blive bedre til at beskytte deres forretning og data,” siger Morten Rosted Vang, der er dagleder for digital ansvarlighed og cybersikkerhed hos DI.

Turneen tager sin begyndelse den 1. marts kl 8.30 på Energy Park Odense Stadion, der ligger på Højstrupvej 7B i Odense.

I løbet af marts vil der også være arrangementer i Vordingborg, Esbjerg, Kolding, Brabrand, Aalborg og København.

Udover DI Digital er DI’s regionalforeninger, Rådet for Digital Sikkerhed, IT-Branchen, D-mærket, Industriens Fond og Erhvervsstyrelsen også en del af turneen.

Dansk mobilreparatør sluger konkurrent

Den danske mobilreparatør Mobilrepair har opkøbt konkurrenten Irepair, der i januar blev begæret konkurs.

”Jeg glæder mig over at have fået muligheden for at føre Irepair videre i Mobilrepairs regi. Vi genåbner ikke Irepairs fysiske forretninger, men vi har ansat flere af Irepairs ansatte i Mobilrepair. Det er vigtigt for mig at understrege, at kunder, både private og erhvervskunder, er meget velkomne i Mobilrepair. Det er en vigtig dagsorden for os at fastholde Irepairs kunder og give dem den bedste service i branchen,” siger indehaveren af Mobilrepair, Mamet Strunch Naghdiani, i en pressemeddelelse.

NNIT ansætter ny kommunikationschef

NNIT har ansat Camilla G. Møhl som ny kommunikations- og marketingschef, og hun vil tiltræde i løbet af foråret.

Camilla G. Møhl kommer fra en hr-stilling hos Colopplast, og hun afløser Brit Kannegaard Johannsen, som skifter til en stilling hos Saxo Bank.

I dag er det 14 år siden, at Netscape fik dødsstødet

I 90’erne stod den store browserkrig mellem Micrsofts Internet Explorer og Netscape Navigator.

Men den 1. marts 2008 valgte America Online, der i 1998 havde opkøbt Netscape, at tage browseren af markedet.

På dette tidspunkt var Netscape-browseren blot en skygge af sig selv og var for længst blevet udkonkurreret af Microsoft, men i selskabets storhedstid i 90’erne sad Netscape Navigator på mere end 50 procent af browser-markedet.