Artikel top billede

Styrelse bag ejendomsvurderingssystem ramt af medarbejderflugt: "Første tydelige sygdomstegn i en organisation i nedsmeltning"

100 medarbejdere har over to år forladt det kontor, der har ansvaret for en af danmarkshistoriens største it-skandaler, ejendomsvurderingssystemet. Alene i 2021 havde Implementeringscenter for Ejendomsvurderinger (ICE) en udskiftning af 40 procent af personalet.

Medarbejderne flygter fra kontoret bag det milliard dyre og historisk genstridige it-projekt, ejendomsvurderingssystemet.

På to år har 100 ansatte forladt kontoret Implementeringscenter for Ejendomsvurderinger (ICE), der ligger under Udviklings- og Forenklingsstyrelsen, og som i slutningen af 2021 havde lidt over 150 ansatte.

Det skriver Børsen på baggrund af et svar til Folketinget fra skatteminister Jeppe Bruus (S).

Alene i 2021 var der en afgang på 60 ansatte - svarende til en medarbejderomsætning på 40 procent. Det er en voldsom udskiftning sammenlignet med, at personaleomsætningen i staten er på cirka 10 procent.

Og det er tydeligvis et udtryk for de gigantiske problemer, kontoret blandt andet har med ejendomsvurderingssystemet, der er løbet op i en regning på over 3,6 milliarder kroner.

"Det er ganske enkelt vildt med sådan en udskiftning. Personaleomsætningen er det første tydelige sygdomstegn i en organisation i nedsmeltning," siger Erik Frøkjær, lektor emeritus i datalogi ved Københavns Universitet, til Børsen.

Genkender ikke udfordringer

Hos Udviklings- og Forenklingsstyrelsen er topledelsen ikke enig i den udlægning. Til Børsen skriver Mette Ring Rossing, som er fagdirektør for ICE-kontoret i Udviklings- og Forenklingsstyrelsen, at styrelsen ikke har særlige udfordringer med at holde fast eller tiltrække kritiske kompetencer.

Ud over interne ressourcer, er der i forsøget på at få udviklet et system, der kan foretage vurderinger af ejendomme, også spenderet skattekroner på en mindre hær af konsulenter i årenes løb.

Senest kom det frem, at konsulentregninger fra 2015 frem til udgangen af 2021 beløber sig til 1,5 milliarder kroner.