Artikel top billede

Styrelse bag ejendomsvurderingssystem ramt af medarbejderflugt: "Første tydelige sygdomstegn i en organisation i nedsmeltning"

100 medarbejdere har over to år forladt det kontor, der har ansvaret for en af danmarkshistoriens største it-skandaler, ejendomsvurderingssystemet. Alene i 2021 havde Implementeringscenter for Ejendomsvurderinger (ICE) en udskiftning af 40 procent af personalet.

Medarbejderne flygter fra kontoret bag det milliard dyre og historisk genstridige it-projekt, ejendomsvurderingssystemet.

På to år har 100 ansatte forladt kontoret Implementeringscenter for Ejendomsvurderinger (ICE), der ligger under Udviklings- og Forenklingsstyrelsen, og som i slutningen af 2021 havde lidt over 150 ansatte.

Det skriver Børsen på baggrund af et svar til Folketinget fra skatteminister Jeppe Bruus (S).

Alene i 2021 var der en afgang på 60 ansatte - svarende til en medarbejderomsætning på 40 procent. Det er en voldsom udskiftning sammenlignet med, at personaleomsætningen i staten er på cirka 10 procent.

Og det er tydeligvis et udtryk for de gigantiske problemer, kontoret blandt andet har med ejendomsvurderingssystemet, der er løbet op i en regning på over 3,6 milliarder kroner.

"Det er ganske enkelt vildt med sådan en udskiftning. Personaleomsætningen er det første tydelige sygdomstegn i en organisation i nedsmeltning," siger Erik Frøkjær, lektor emeritus i datalogi ved Københavns Universitet, til Børsen.

Genkender ikke udfordringer

Hos Udviklings- og Forenklingsstyrelsen er topledelsen ikke enig i den udlægning. Til Børsen skriver Mette Ring Rossing, som er fagdirektør for ICE-kontoret i Udviklings- og Forenklingsstyrelsen, at styrelsen ikke har særlige udfordringer med at holde fast eller tiltrække kritiske kompetencer.

Ud over interne ressourcer, er der i forsøget på at få udviklet et system, der kan foretage vurderinger af ejendomme, også spenderet skattekroner på en mindre hær af konsulenter i årenes løb.

Senest kom det frem, at konsulentregninger fra 2015 frem til udgangen af 2021 beløber sig til 1,5 milliarder kroner.
Premium
2BM fokuserer benhårdt på vækst og kultur ved salget til SOA: "Vi har ikke cashet ind og gået ind i et af de store firmaer. Vi har sat foden ned og sagt nej, vi bliver her og skal bygge en kæmpestor SAP-forretning op."
CIO
Stort CIO-interview: Lemvigh-Müllers milliard-omsætning er blevet digital