Artikel top billede

(Foto: JumpStory)

CIO'er skal blive bedre til hurtig opsætning med færdiglavede økosystemer

Klumme: Software bliver atomiseret, AI-drevet og orkestreret, og automatisering gør os til kolleger med maskiner, der kan udføre det kedelige arbejde.

Denne klumme er et debatindlæg og er alene udtryk for forfatterens synspunkter.

Præ-integreret it har en lang og hæderkronet historie.

Fra IBM AS/400 til Microsoft Office har vi alle set fordelene ved software, der er designet til specifikke formål, forstår forretningslogik og mennesker og har ”interoperable” kernekomponenter. Det sparer tid på opsætningen og betyder, at det bliver meget nemmere at udvide løsningen.

Kort sagt, det er en fantastisk hurtig vej til at være produktiv, og den beskytter mod at blive låst fast til en enkelt leverandør.

Og i en tid med så megen usikkerhed om, hvad der vil ske med hensyn til pandemier, arbejdsmønstre og geopolitik, er det helt afgørende, at virksomheder springer på chancen for at fremskynde indtjeningen og ikke spilder tid på at bygge punkt-til-punkt links mellem systemer, der tygger sig langsomt frem, øger omkostningerne og fører til fejl og upålidelige data.

Fremtiden

Fremtiden er en multi-tenant cloud-tjeneste til midmarket-organisationer, der leverer branchespecifik ERP og integrationer til flere vertikale markeder.

Det er meget forskelligt fra den gamle, generiske tidsalder af ERP, hvor softwaren er effektivt monolitisk, en samling kode, der skal plejes, skilles ad, masseres og arbejdes på for at passe til individuelle industribehov.

Og det gælder især for midmarket-virksomheder, der er særligt modtagelige for hurtige markedsændringer og ikke har budgetter som mega-organisationerne.

Cloud giver en grundlæggende platform til integration mellem systemer med åbne API'er,

Men pas på hvis nogen tilbyder grundlæggende skabeloner eller gør-det-selv-værktøjssæt, der er den digitale ækvivalent til at sparke dåsen ned ad vejen.

Forintegration kræver hundredtusindvis af timer til at studere den måde, som industrier fungerer på, deres kerneprocesser, behov og forhindringer og en dyb erkendelse af, hvordan data flyder mellem mennesker og processer.

Timing er også nøglen. IDC siger, at i 2023 vil 40 procent af virksomhederne bruge deres ERP-systemer som data- og transaktionshubs i hjertet af deres økosystemer af partnere.

I det miljø har co-creation, co-curation og samarbejde aldrig været vigtigere.

Som IDC's Mickey North Rizza har skrevet: "I denne konkurrenceprægede verden er industri-differentiatorer en stor kilde til konkurrencefordele."

Arbejdsmarkedet har ændret sig

Arbejdsmarkedet har ændret sig og vil fortsætte med at ændre sig.

Vi er nødt til at tilføre jobs mening og give medarbejderne muligheder for at skabe og bruge deres færdigheder til at påvirke reelle resultater.

Ingen har nogensinde drømt om at være integrationsekspert eller om konstant at genopfinde hjulet.

Folk higer efter dynamiske kulturer, ikke gentagelser eller opgaver, der er bedre egnet til maskiner.

Succesrige virksomheder er innovative, transformerende og har en rig kultur.

Hvis man ikke tilsikrer disse ting, er det uundgåeligt, at ydeevnen vil være suboptimal på tværs af indikatorer fra omsætning og rentabilitet til fastholdelse af talent.

Hurtigere integration er en stærk accelerator, men det er også symptomatisk for den måde, softwaren er på vej: til et selvkørende, smart og bevidst miljø baseret på mikrotjenester for at opnå smidige, friktionsfri og grænseløse processer.

Software bliver atomiseret, AI-drevet og orkestreret, og automatisering gør os til kolleger med maskiner, der kan udføre det kedelige arbejde.

Folk vil ikke finde sig i it-anmodninger, det tager uger for at blive løst.

De vil have noget mere dynamisk. Se på front-end UX, hvor det klodsede er væk.

Vi er på vej mod en hurtigere kultur, hvor forandring aldrig stopper, og vi er nødt til at gøre alt for at nå dertil.

At have software, der er klar til at løse de opgaver, vi skal udføre, er en god start, men i fremtiden vil det gå endnu hurtigt.

Der er bare ikke tid til at hvile.

Klummer er læsernes platform på Computerworld til at fortælle de bedste historier, og samtidig er det vores meget populære og meget læste forum for videndeling.

Har du en god historie, eller har du specialviden, som du synes trænger til at blive delt?

Læs vores klumme-guidelines og send os din tekst, så kontakter vi dig - måske bliver du en del af vores hurtigt voksende korps af klummeskribenter.