Artikel top billede

(Foto: morten fauerby)

Ny aftale sikrer regionerne 50 millioner til cybersikkerhed

De danske regioner får 50 millioner kroner til styrkelse af cybersikkerheden. Det står klart efter, at Danske Regioner og Regeringen har indgået en ny økonomiaftale.

Der er 50 millioner kroner på vej til at styrke cybersikkerheden i landets regioner.

Denne vitaminindsprøjtning er et resultat af den nye økonomiaftale, som Regeringen og Danske Regioner er blevet enige om torsdag aften, og som blev præsenteret fredag morgen af finansminister Nicolai Wammen (S).

Alt i alt afsættes over 200 millioner kroner til styrkelsen af it og digitaliseringen i landets fem kommuner.

Derudover blev ”Strategi for digital sundhed 2018 til 2022” forlænget frem til 2024. I den forbindelse er der afsat 105 millioner i aftalen til infrastruktur frem mod 2023.

Hertil kommer 115 millioner kroner til sundhed.dk, der er platformen, hvor danskerne tilgår deres sundhedsoplysninger.

Fra Rikke Zeberg, branchedirektør hos Di Digital, lyder en positiv modtagelse af styrkelse af cybersikkerheden hos regionerne.

"Sundhedssektoren er samfundskritisk, derfor er det positivt, at der nu gives penge til at styrke cybersikkerheden på det område. Der er allerede etableret en sundheds-cert, der arbejder med cybersikkerhed i sundhedsvæsenet. Jeg forventer derfor, at de her penge skal gå til at styrke de systemer, der er på de enkelte sygehuse og ude i regionerne, hvilket vil være rigtig fornuftigt," siger Rikke Zeberg ifølge ITWatch.

Hos ingeniørforeningen IDA mener man, at der er tale om en stram økonomiaftale, men det initiativ med øget cybersikkerhed modtages positivt.

"Vi skal generelt have langt større fokus på cybersikkerhed og beskyttelsen af vores kritiske infrastruktur i sundhedsvæsnet. Et cyberangreb mod eksempelvis hospitaler kan få fatale konsekvenser, som det skete sidste år i Irland. Cybertruslen er høj, og derfor havde vi gerne set en endnu mere markant oprustning på cybersikkerhed i den nye aftale," siger Laura Klitgaard, der er formand for Ingeniørforeningen, IDA.

Ny teknologifund

Den nyslåede økonomiaftale lægger desuden op til, at Danske Regioner og Dansk Industri skal undersøge mulighederne for etableringen af en ny teknologifond, der skal se på mulighederne for at indføre ny teknologi, der kan frigøre tid og arbejdskraft i sundhedsvæsenet frem mod 2030.

Fra IDA lyder det, at der i forvejen er søsat mange initiativer på sundhedsområdet, og at al ny teknologi bør inddrage medarbejdere og brugere.

”Det er vigtigt, at indførelsen af ny teknologi sker i et tæt samarbejde mellem medarbejderne og it-udviklerne, så løsningerne skræddersys til den virkelighed, som de ansatte står i hver dag. Hvis vi gør det smart, kan der være store gevinster for både medarbejdere og patienter,” siger Laura Klitgaard.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere