Artikel top billede

(Foto: morten fauerby)

Ny aftale sikrer regionerne 50 millioner til cybersikkerhed

De danske regioner får 50 millioner kroner til styrkelse af cybersikkerheden. Det står klart efter, at Danske Regioner og Regeringen har indgået en ny økonomiaftale.

Der er 50 millioner kroner på vej til at styrke cybersikkerheden i landets regioner.

Denne vitaminindsprøjtning er et resultat af den nye økonomiaftale, som Regeringen og Danske Regioner er blevet enige om torsdag aften, og som blev præsenteret fredag morgen af finansminister Nicolai Wammen (S).

Alt i alt afsættes over 200 millioner kroner til styrkelsen af it og digitaliseringen i landets fem kommuner.

Derudover blev ”Strategi for digital sundhed 2018 til 2022” forlænget frem til 2024. I den forbindelse er der afsat 105 millioner i aftalen til infrastruktur frem mod 2023.

Hertil kommer 115 millioner kroner til sundhed.dk, der er platformen, hvor danskerne tilgår deres sundhedsoplysninger.

Fra Rikke Zeberg, branchedirektør hos Di Digital, lyder en positiv modtagelse af styrkelse af cybersikkerheden hos regionerne.

"Sundhedssektoren er samfundskritisk, derfor er det positivt, at der nu gives penge til at styrke cybersikkerheden på det område. Der er allerede etableret en sundheds-cert, der arbejder med cybersikkerhed i sundhedsvæsenet. Jeg forventer derfor, at de her penge skal gå til at styrke de systemer, der er på de enkelte sygehuse og ude i regionerne, hvilket vil være rigtig fornuftigt," siger Rikke Zeberg ifølge ITWatch.

Hos ingeniørforeningen IDA mener man, at der er tale om en stram økonomiaftale, men det initiativ med øget cybersikkerhed modtages positivt.

"Vi skal generelt have langt større fokus på cybersikkerhed og beskyttelsen af vores kritiske infrastruktur i sundhedsvæsnet. Et cyberangreb mod eksempelvis hospitaler kan få fatale konsekvenser, som det skete sidste år i Irland. Cybertruslen er høj, og derfor havde vi gerne set en endnu mere markant oprustning på cybersikkerhed i den nye aftale," siger Laura Klitgaard, der er formand for Ingeniørforeningen, IDA.

Ny teknologifund

Den nyslåede økonomiaftale lægger desuden op til, at Danske Regioner og Dansk Industri skal undersøge mulighederne for etableringen af en ny teknologifond, der skal se på mulighederne for at indføre ny teknologi, der kan frigøre tid og arbejdskraft i sundhedsvæsenet frem mod 2030.

Fra IDA lyder det, at der i forvejen er søsat mange initiativer på sundhedsområdet, og at al ny teknologi bør inddrage medarbejdere og brugere.

”Det er vigtigt, at indførelsen af ny teknologi sker i et tæt samarbejde mellem medarbejderne og it-udviklerne, så løsningerne skræddersys til den virkelighed, som de ansatte står i hver dag. Hvis vi gør det smart, kan der være store gevinster for både medarbejdere og patienter,” siger Laura Klitgaard.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere