Artikel top billede

(Foto: Photo by rupixen on Unsplash)

Salling Group har haft ukrypterede adgangskoder liggende i it-systemerne i et år

Salling Group modtager alvorlig kritik efter, at over 100 interne brugere i detail-giganten har haft adgang til kunders brugernavne og passwords.

Omkring 146 interne brugere hos Salling Group har i en periode haft direkte adgang til kunders personoplysninger samt brugernavne og adgangskoder.

Det skriver Datatilsynet i en ny afgørelse, der giver supermarked-giganten alvorlig kritik med på vejen.

Siden 2021 har Salling Group haft et monitoreringsværktøj til registrering af hændelser og events, som eksempelvis logins.

En menneskelig fejl forårsagede dog, at kunders password kom ind i systemet ukrypterede til frit skue for de interne brugere.

"Hvis denne adgang blev udnyttet, ville der kunne skaffes adgang til navn, adresse, mailadresse, telefonnummer og eventuelle maskerede betalingskortoplysninger og købshistorik for et antal af Salling Groups kunder," skriver Datatilsynet i sin afgørelse.

Datatilsynet giver ikke bare Salling Group alvorlig kritik med på vejen, men supplerer også afgørelsen med et påbud om at underrette de kunder, hvis password har været opbevaret ukrypterede i loggen.

Detail-giganten har fået en deadline til 1. august i år til at gøre dette.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere