Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Globeteam klar med to nye direktører / Kombit offentliggør snart ny udbudsstrategi / Virksomheder kan nu søge tilskud til grønne digitale løsninger

Globeteam klar med to nye direktører. Kombit offentliggør snart ny udbudsstrategi. Virksomheder kan nu søge tilskud til grønne digitale løsninger. Signal havnet i phising-angreb. Tech-giganter konfronterer det gamle indiske hierarki.

Godmorgen her fra Computerworld.

Her får du tirsdagens morgen-briefing med overblikket over dagens it-nyheder.

Globeteam klar med to nye direktører

Konsulenthuset Globeteam har udnævnt to ny direktører i form af Søren Henriksen, som bliver ansvarlig for konsulentforretningen, og Gorm Grosen Christiansen, som bliver ansvarlig for salgs- og markedsorganisationen.

De to indtræder samtidig i Globeteams ledelse.

"Vi har en plan om at vokse både organisk og via opkøb over de næste år, hvorfor tiden nu er til, at vi styrker vores ledelse, så vi på den måde får skabt bedre struktur og dermed frigjort kræfter til at udvikle forretningen," udtaler Claus Moldow, direktør hos Globeteam.

I sommeren 2021 købte den nordiske kapitalfond Norvestor sig ind som ny hovedaktionær i Globeteam. Både Kirk Kapital og Globeteams ledelse er fortsat med som aktionærer med henholdsvis 25 og 20 procent af aktierne.

"Vi ønsker i første omgang at bringe vores kompetencer og unikke forretningsmodel til det norske marked. Herefter er ambitionen, at vi vil ud i resten af Skandinavien. Hvis disse ambitioner skal indfries, er det helt afgørende, at vi har den rigtige ledelse i det rigtige set up. Det får vi nu," lyder det om amitionerne fra Claus Moldow.

Kombit offentliggør snart ny udbudsstrategi

Hen over vinter og foråret 2022 har Kombit arbejdet på en ny udbudsstrategi for konkurrenceudsættelsen. Det arbejde er nu så langt, at Kombit vil offentliggøre udvalgte dele af strategien.

23. september inviterer Kombit samtidig it-leverandører i markedet til en høring, hvor det bliver muligt at give input til den nye strategi.

En af årsagerne til den nye udbudsstrategi fra Kombit er, at det har været vanskeligt at fastholde leverandørernes interesse hele vejen fra prækvalifikation til aflevering af endeligt tilbud, skriver Kombit i sit nyhedsbrev.

"Det generelle billede har været, at en række leverandører har trukket sig i løbet af processen, og i enkelte tilfælde har Kombit stået tilbage med kun ét tilbud, hvilket medføre en udfordring i forhold til konkurrenceudsættelsen."

Høringen 23. september finder sted enten virtuel via Teams eller fysisk hos Kombit fra klokken 13 til 15.

Virksomheder kan nu søge tilskud til grønne digitale løsninger

Der er nu åbnet for ansøgning til tilskudspuljen for nye teknologier, som støtter projekter, der kan være med til at forbedre den offentlige service og understøtte den grønne omstilling.

Der kan i denne omgang søges midler til idriftsættelses- og udbredelsesprojekter på klimaområdet i stat, kommuner og regioner, lyder det.

Det skriver Digitaliseringsstyrelsen på sin hjemmeside.

Der kan ansøges om midler til idriftsættelses- og udbredelseprojekter samt forudsætningsskabende indsatser på klimaområdet. Klimaområdet forstås bredt som både reduktion af CO2-udledninger og afbødning af konsekvenser af klimaforandringerne, fx energistyring i bygninger, forbedret mobilitet, håndtering af ekstremt vejr og oversvømmelser mv.

Den samlede pulje for ansøgningsrunden er på 15 millioner kroner.

Ansøgningsfristen er 1. november 2022 klokken 12.00.

Signal havnet i phising-angreb

Amerikanske Signal, der leverer en en gratis, reklamefri og krypteret app til instant messaging, melder på Twitter, at op mod 1.900 brugeres telefonnumre og SMS-registreringskoder kan være lænset.

Det sker efter, at en underleverandør til Signal, Twilio, der leverer en SMS-verificeringsservice til Signal, er blevet ramt af et phising-angreb.

Oplysninger, som angriberne fik adgang til, kunne give dem mulighed for at forsøge at registrere en Signal-brugers telefonnummer på en ny enhed, hvis denne bruger ikke havde aktiveret en registreringslås, skriver Signal videre.

Tech-giganter konfronterer det gamle indiske hierarki

Og så slutter vi dagens overflyvning af de hurtige it-nyheder i Silicon Valley.

Her er flere tech-giganter i gang med et moderne lynkursus i Indiens ældgamle arvelig socialklasse, kastesystemet, hvor Apple har indført politikker, der skal befri Silicon Valley fra et stift hierarki, der har adskilt indere i generationer.
Det skriver Reuters.

Apple opdaterede sin adfærdspolitik for omkring to år siden for eksplicit at forbyde diskrimination på grundlag af kaste, som det tilføjede sammen med eksisterende kategorier som race, religion, køn, alder og herkomst.

Inkluderingen af ​​den nye kategori går ud over amerikanske diskriminationslove, som ikke eksplicit forbyder kasteisme.

Opdateringen kom efter, at teknologisektoren - der regner Indien som sin største kilde til kvalificeret udenlandsk arbejdskraft - modtog et wake-up call i juni 2020, da Californiens beskæftigelsesregulator sagsøgte Cisco Systems på vegne af en lavkasteingeniør, som anklagede to chefer i en højere kaste for at blokere hans karriere.

Cisco, som benægtede, melder, at en intern undersøgelse ikke fandt tegn på diskrimination, og at nogle af påstandene er grundløse, fordi kaste ikke er en juridisk "beskyttet klasse" i Californien.

IBM oplyser Reuters, at det tilføjede kaste, som allerede var i Indien-specifikke politikker, til sine globale diskriminationsregler, efter Cisco-sagen blev indgivet.

Trods det ikke fremgår direkte af offentligt tilgængelige politikker, melder andre tech-giganter som Amazon, Dell, Facebook, Microsoft og Google, at de har nultolerance over for kastefordomme.