Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Angriber sundhedssektoren: Hacker-gruppe udnytter gamle VPN-servere

Der er observeret stigende aktivitet fra hackergruppen Daixin Team, der skal have udset sig gamle VPN-servere i sundhedssektoren.

FBI og andre agenturer advarer om en stigning i ransomware-angreb mod sundhedsudbydere.

Bagmændene er udpeget til at være Daixin Team, hvilket sker i en fælles advarsel fra flere af de af de amerikanske agenturer, som har observeret en stigende aktivitet mod sundhedssektoren siden juni 2022.

Gruppen har brugt ransomware til at kryptere servere, der leverer tjenester til elektroniske sundhedsjournaler, diagnostik, billedbehandling og intranet. De har også eksfiltreret personlige identificerbare oplysninger og helbredsoplysninger.

Det skriver Zdnet.

Udnytter gamle VPN-servere

Agenturerne advarer om at sikre VPN-servere, da det var sådan, gruppen fik adgang til tidligere mål, blandt andet et eksempel, hvor en ikke-patchet fejl i en VPN-server blev udnyttet.

I et andet bekræftet tilfælde udnyttede hackerne tidligere kompromitterede legitimationsoplysninger til at få adgang til en ældre VPN-server, hvor multifaktorautentificering (MFA) ikke var aktiveret.

Gruppen skal også have brugt privilegerede konti til at få adgang til VMware vCenter Server og nulstille kontoadgangskoder til ESXi-servere i miljøet. Derefter bruger de SSH til at oprette forbindelse til tilgængelige ESXi-servere og implementere ransomware på disse servere, ifølge advarslen.

Rådet lyder, at organisationer skal prioritere patchning af VPN-servere, fjernadgangssoftware og software til virtuelle maskiner.

Data fra FBI's Internet Crime Complaint Center (IC3) indikerer, at sundhedssektoren tegner sig for 25 procent af ransomware-anmeldelser på tværs af 16 kritiske infrastruktursektorer.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere