Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Sony klar med verdens mindste systemkamera

Sony a7R er ultrakompakt og udstyret med 35mm full-frame sensor.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Grænserne for hvor stærk teknologi man kan fylde i et lille kamera, vokser konstant, og med den nye a7-serie ser det ud til at Sony skubber dem en ekstra tand.

α7R vejer kun er 407g, men i kameraet er indbygget 35 mm full-frame Exmor CMOS-sensor med 36,4 effektive megapixel. Sensoren har intet optisk Low-Pass-filter, hvilket sikrer, at den høje opløsning bliver udnyttet fuldt ud. Det komplimenteres af den nye BIONZ X-billedprocessor, som maksimerer detaljer og reducerer billedstøj fra ISO 100-25600. Samtidig sørger den for, at du kan filme flotte Full HD-videoer selv ved svag belysning.

Som det første kamera nogensinde har α7R desuden ny “Fast Intelligent”-autofokus, som skal sikre en hurtig og præcis autofokus.

α7R kan tilpasses dine krav med ni brugerdefinerbare knapper og 46 forskellige funktioner. Betjeningsknapper på både forsiden og bagsiden samt et indstillingshjul og eksponeringskompensationsknap gør det let at lave intuitive justeringer. Det rette motiv finder du gennem XGA OLED Tru-Finder-søgeren, med høj kontrast og høj opløsning, eller på den vipbare 3” LCD-skærm.

α7R har WiFi og NFC, så du blot skal røre kameraet med din mobil eller smartphone for at få trådløs forbindelse. Med PlayMemories Camera Apps kan du desuden udvide dine kreative udfoldelsesmuligheder med et stigende antal gratis- og betalings-apps.

For at realisere det fulde potentiale af α7R kan du vælge mellem fem nye full-frame E-mount-objektiver. Familien af full-frame E-mount-objektiver inkluderer to zoom-objektiver fra Sony og Carl Zeiss, to lyse Carl Zeiss Sonnar T og et G-objektiv med telefoto-zoom. Du kan også vælge den nye generation af objektiv-adaptere og få glæde af din samling af full-frame A-mount-objektiver.

Sony α7R er tilgængelig fra midten af november. Den vejledende pris for kamerahuset er 17.700 kroner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere