Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Smart højttaler skuffer på lydkvalitet

Panasonics mini-højttalere har lækkert design med fikse detaljer, men lydkvaliteten er ikke den bedste.

Af Carsten Sørensen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Med mobilen, den bærbare eller en tablet kan vi med ganske få klik få adgang til millioner af sange. Ingen af apparaterne kan levere en lydkvalitet, der er værd at lægge øre til særlig længe ad gangen.

Er du på farten og vil lytte til musik i bare nogenlunde kvalitet, er en dedikeret højttaler påkrævet. Panasonic har skabt to af slagsen, rettet netop mod dette formål. De streamer musikken trådløst via Bluetooth og fylder ikke mere, end de snildt kan klemmes ned i en taske.

SC-NA10 er den mindste af dem og kommer pakket ind i et smart cover, der kan klappes ud som en stander. Således er den ret handy at have med på farten, og lydkvaliteten er da også anstændig størrelsen taget i betragtning.
SC-NA30 er en anelse større, dog ikke mere end at den også er nogenlunde nem at have med ud.

Til gengæld for de ekstra kubikcentimeter får du fem separate højttalerenheder samt adskillige former for digital signalbehandling, som ifølge Panasonic skal give en helt enestående lyd for denne klasse af højttalere.

Helt overrumplede var vi dog ikke, men ligesom sin lillebror var lyden anstændig, selvom højttalerne ikke havde helt nemt ved at håndtere bas. Der er efterhånden meget konkurrence i denne kategori af lydprodukter og for at komme op blandt de bedste, skal der altså præsteres lidt mere, end her er tilfældet.

Designet er dog ganske raffineret. Når højttaleren tændes, glider knapperne i toppen til syne. Den slags teknisk blær kan vi godt lide på AOD. Vægter du den slags højt, vil disse højttalere muligvis ramme plet. Er lydkvaliteten det vigtigste, får du dog mere for pengene andre steder.