Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Stor besparelse: Sådan har 33-årige Martin bygget sit gaming-setup af brugte dele

Martin har sparet penge. Mange penge. Det er nemlig både billigere og bedre at bygge sin egen gamer computer. Sådan kan du nemlig sikre dig, at din computer lever op til dine krav. Martin forklarer her, hvordan han gør ...

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Der er stigende global interesse for E-sport, og du vil også gerne ind på banen og kæmpe. Men det kræver en gamer pc. Ikke bare en normal computer, men én, der tænker så hurtigt, at du ikke når at blive skudt, inden du har fået musen til at dreje dig i spillet.

33-årige Martin Nielsen har bygget sig en hurtig én. Og så er den billigere end, hvis du køber den fra ny. For hans er bygget af brugte dele, og han guider dig til, hvordan du gør ham kunsten efter. Det skriver DBA Guide.

Ikke kun på grund af pengene: Derfor bør du bygge gamer PC’en selv

- Nej, ellers tak.

Sådan lyder konklusionen fra Martin, når man spørger ham, om han ikke bare kunne have købt sin gamer computer fra ny. Og årsagen er ikke kun pengebesparelsen. Ved at bygge gamer PC’en selv, har også mulighed for at designe computeren, ligesom han syntes, den burde være.

- Der er altid én ting, du ender med at skifte, hvis du køber en færdiglavet computer. Og så skal du alligevel bruge flere penge, fortæller Martin til DBA Guide.

Disse ”ingredienser” skal du bruge til din gamer PC

Martin tegner og fortæller i videoen, hvad du skal bruge, hvis du vil lave din egen gamer computer. Men du kan også læse det herunder:

https://www.youtube.com/watch?v=PToAc5jSHSA&feature=youtu.be

- Ram. Her anbefaler Martin dig at putte minimum 16 gigabyte ram ind i computeren.

- Grafikkort. Du skal bruge et grafikkort med seks GB hukommelse og helst mindst en 1060-model, fortæller Martin. Han oplyser, at sådan et kan købes for 1.200 kroner på brugtmarkedet.

Derudover skal din computer bruge en processer, headset, bundkort og en harddisk.

- Skal du have en god gamer computer, skal du også have en gamer-skærm. Du kan få gamer-skærme fra 60 hertz og deropad, fortæller Martin.

Han anvender selv en gamer-skærm med 144 hertz. Men han garanterer, at du også kan spille fint med 60.

Din computer har også brug for en strømforsyning.

- Strømforsyningen skal leverer strøm til resten af computerens dele. Forsyningen skal være kraftig nok til at kunne forsyne alle dele med strøm, påpeger Martin.

Sidst men ikke mindst på din indkøbsliste skal du sikre dig følgende:

- Delene skal være konvertible med hinanden, fortæller Martin.

Du skal selvfølgelig bruge et kabinet, når du skal samle din PC. Hvordan du samler computeren i kabinettet, findes der en masse manualer til på nettet, forklarer Martin.

Du har sikkert set det før. Gamere, der spiller, mens de taler med holdkammeraterne og et kamera, der lyser foran dem.

Men Martins setup er anderledes. Han vil kunne køre kamera og mikrofon for sig, og derfor har han installeret en HyperX Quadcast-mikrofon.

- Jeg vil gerne have mikrofonen væk fra mig, når jeg sidder med headset på, fortæller Martin.

Martin er nummer ét i dette spil

Man skal virkelig være glad for at spise fisk og skaldyr, hvis man laver sin egen ruse, og det samme kan man tænke om Martin.

Han må have en særlig forkærlighed for gaming, siden han laver sit eget gamer-setup – ja endda computerbordet er designet og tilpasset af ham selv.

Men der er også noget om snakken. Martin spiller nemlig rigtig mange spil, og han er god tl det:

- Tom Clancy's Ghost Recon Breakpoint ligger jeg stadig nummer ét i, selvom det cirka er et års tid siden, jeg spillede det, siger en selvsikker Martin med et glimt i øjet.

For tiden spiller han det nye ’Call of duty: Black ops cold wars’-spil.

Friske forsyninger ved hånden

Det bedste er at kunne fordybe sig. Have al tid i verden og bare kunne bruge den på én ting, helt uforstyrret. Hvad enten det er at læse i en god bog eller spille gamer computer. Men de menneskelige behov er svære at sætte til side. På et tidspunkt bliver du nødt til at gå på toilettet for at tisse, og maven kalder også tørstigt efter noget tid.

Martin har dog fundet en løsning på det ene af disse to forstyrrelseselementer. Han har installeret et brugt køleskab som en del af gaming-setuppet, så han er fri for at gå hele vejen hen til køkkenet efter nye forsyninger.

Og det smarte ved hans køleskab er, at det nu har fået matchende LED-lys til resten af setuppet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere