Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Microsoft tilpasser Teams til den nye virkelighed

Corona-situationen forandrer mange ting i øjeblikket – men også på længere sigt. Det gælder blandt andet Microsoft Teams, der introducerer en række nye funktioner, som skal gøre det nemmere at kommunikere og arbejde hjemmefra.

Af Aksel Brinck, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Microsoft har benyttet den årlige Ignite-konference til at introducere en række nyheder. Store dele af konferencen står i coronaens tegn – bare det at konferencen har foregået virtuelt. Men den nye virkelighed har ikke kun betydning her og nu. Blandt andet vil Microsoft Teams være forandret for altid. I løbet af næste år vil en række nye funktioner blive en del af kommunikationsplatformen, og de sigter alle på at gøre det rarere og mere effektivt at arbejde hjemmefra.

Virtuel pendling og opfordring til at slutte arbejdsdagen godt af er nogle af de nye funktioner.

Mange af forandringerne i Teams kredser omkring at gøre hjemmearbejdet rarere og mindre stressende. For eksempel vil alle medarbejdere ved dagens slutning kunne få en opfordring til at lukke dagens opgaver ned. Og man vil kunne få en opfrodring til at kontakte venner, man ikke har mødt et stykke tid eller meditere ved hjælp af appen Headspace. Microsoft kalder det virtuel pendling, når arbejdsdagen kan deles op i bidder med pauser, uden at man befinder sig på sin arbejdslads.

Stressede medarbejdere

For ledelsen er der også nyt at hente. Nye indsigter fra Workplace Analytics i Teams skal give virksomheder et langt bedre overblik over deres medarbejderes arbejdspres, hvilket er særlig relevant med mange hjemmearbejdende. Redskabet kan ligeledes hjælpe til en større forståelse af, hvorvidt medarbejderne kan vedligeholde relationer med både kolleger og kunder hjemmefra, forklarer Microsoft i en blogpost.

Man kan følge medarbejdernes produktivitet og trivsel.

Også på den tekniske side er der nyt at hente. Man kan præsentere indhold mere ”dynamisk”, dvs. med større virkningskraft. For eksempel kan den person, der præsenterer noget, vælge at lægge et video-feed forrest på den delte indholdsside i Teams.

De fleste nyheder introduceres i første halvdel næste år. Du kan få overblik over de mange nyheder fra Ignite og genopleve konferencens indlæg på Microsofts blog.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere


Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere