Artikel top billede

Besked-apps blæser til kamp mod ny overvågningslov

WhatsApp og Signal er blandt en række spps, der nu protesterer mod en ny britisk lovgivning, som kan underminere brugen af end-to-kryptering.

Populære besked-apps som Signal og Metas WhatsApp blæser nu til kamp mod den britiske Online Safety Bill, som de frygter kan underminere brugen af end-to-end-kryptering.

Det skriver BBC.

Brugen af end-to-end-kryptering giver brugerne af besked-tjenester en høj grad af sikkerhed for, at tredjeparter ikke kan læse med i deres samtaler, og det betyder blandt andet, at selv virksomhederne bag tjenester ikke kan få adgang til de beskeder, der bliver sendt.

Men den den britiske Oneline Safety Bill betyder omvendt, at denne type apps kan blive bedt om at holde øje med, om der er brugere på deres platforme, som eksempelvis deler børneporno.

Advarer mod masseovervågning

Topchefer fra virksomheder som WhatsApp, Signal og Viber og Wire advarer derfor i et åbnet brev om, at lovgivningen risikerer at føre til masseovervågning.

“Svækkelse kryptering, underminerings af privacy samt introduktionen af masseovervågning af folks privatliv er ikke vejen fremad,” lyder det brevet.

Ifølge BBC står den britiske regering dog fast på, at tech-virksomhederne har et ansvar for at sikre, at deres platforme ikke bliver brugt til alvorlige forbrydelser.

“Vi støtter stærk kryptering, men det må ikke være på bekostning af den offentlige sikkerhed”

“Tech-selskaber har en moralsk pligt til at sikre, at de ikke skærmer dem selv og myndighederne for det uhørte omfang af overgreb mod børn, der finder sted på deres platforme,” lyder det ifølge BBC fra en talsperson for den britiske regering.