Artikel top billede

Der er godt 30 centimeters forskel mellem 'Performance' og 'By' indstillingen ombord på CT1. (Foto: CT)

Ugen i tech: Denne bil kan være i en MC’s P-bås / Canon vender kameraet på hovedet / Skærm med væsker i kan blive dit nye tastatur

Ugen i tech: Denne bil kan være i en MC’s P-bås / Canon vender kameraet på hovedet / Skærm med væsker i kan blive dit nye tastatur

Denne bil kan være i en MC’s P-bås

Jagten på en ledig P-plads hører til en af de større hovedpiner for bilejere i byen.

Pladsmanglen har den israelske elbilsproducent en utraditionel løsning på, med sin kommende mikrobil CT-1, som bruger en stribe snedige kneb for at kunne fylde så lidt, plads, at den kan være i en motorcykels P-bås.

Det skriver netmediet Designboom.

Bilen har to indstillinger: En ’Performance’ indstilling, der breder de fire hjul, så bilen står bedre fast og kan håndtere højere hastigheder sikkert. Dertil kommer en ’By’ indstilling, hvor hjul klemmes sammen ind under bilen, hvilket bringer bredden til under en meter og gør at bilen kan vævre sig igennem trafikken som en scooter.

Bilen tilbyder plads til to personer og drives frem af to motorer på hver 10 hestekræfter, hvilket giver en topfart på 90 kilometer i timen. Batteriet skulle række til en rækkevidde på op til 180 kilometer.

Planen er, at bilen skal være produktionsklar ved udgangen af 2024, hvor de første biler vil blive solgt for en slutpris fra 16.000 euro, svarende til knap 120.000 kroner. Dertil kommer eventuel moms og afgifter.

Canon vender kameraet på hovedet

Den japanske kameraproducent, vender op og ned på, hvordan et kamera skal se ud i sine bestræbelser på at skabe et kamera til vloggere: Powershot V10.

Her fungerer bunden af kameraet som håndtag, mens objektivet er monteret øverst. Skærmen kan her enten vendes mod brugeren eller mod det, der filmes eller fotograferes.

Anordningen vejer blot 211 gram og byder på et indbygget stativ og tredobbelt mikrofoner til stereooptagelser og støjreduktion.

Kameramæssigt er udgangspunktet en 1” 20 megapixel sensor og et ultra-vidvinkel objektiv, der giver et perspektiv, der svarer til et 19mm full-frame objektiv. Blænden åbner her op til f/2,8.

Optagelserne foregår med op til 4K opløsning i både højkant og landskabsformat, mens stabiliseringen sikrer roligere optagelser. Dertil tilbyde livestreaming-funktioner.

Powershot V10 standardpakken med tilbehør som etui, strop og vindbeskyttelse til mikrofonerne debuterer ved 3.699 kroner.

Skærm med væsker i kan blive dit nye tastatur

Skærm med væsker i kan blive dit nye tastatur

Skærmen på din mobil, computer eller tablet er med al sandsynlighed helt og aldeles glat.

Men touch-skærmen kunne få gavn af at have lidt flere konturer til bestemte opgaver, såsomn at give display-tasturet lidt mere dybde, så de enkelte taster kan mærkes ud over at alene at kunne ses.

Forskere fra Carnegie Mellon universitetets ’Future Interfaces Group’ i USA har fremvist et bud på hvordan væskefyldte skærme, kunne tilbyde netop den funktionalitet.

Teknologien kaldes ’Flat Panel Haptics’ og kan klemmes under de udbredte OLED-paneler, som blandt andet kendes fra smartphones og i en vis udstrækning fra tablets og laptops.

Teknologien kan få væskelaget til at hæves og sænkes efter behov, hvilket baner vejen for skærme hvor virtuelle tastaturer eller spilkontroller med fysiske taster kan kreeres. De fysiske knapper, der kan skabes er op til halvanden millimeter i højden og trækker sig sammen igen, så displayet kan blive fladt igen, skriver tech-mediet Engadget.

Teknologien kan ses i aktion i videoen nedenunder.