Artikel top billede

(Foto: LG)

Test: Her er endnu et spillevende bevis på, hvorfor du vil gerne have en OLED-skærm på dit skrivebord

En 27” skærm med en opløsning, der er et perfekt kompromis mellem pixeltæthed og læsbar tekst er en god løsning. Læg OLED panel med i ligningen og du har en vinder til kontoret.

Det kan godt være LG kalder deres 27 Ultragear for en gaming skærm.

Men det er kun den halve historie. Den har nemlig et panel, der leverer helt forrygende farver og en skærm, der har meget bred anvendelighed.

OLED er kommet for at blive i pc-brug, og selvom du skal smide 9.111 kroner for LG 27GR95QE-B, så kan den vise sig at være alle pengene værd.

Bred anvendelighed

For som vi konstaterede i vores test af Samsungs seneste OLED-vidunder, glimrer teknologien ikke bare til tv brug, men også til din pc.

Men hvor Samsung tilbyder en ultra wide skærm til underholdning er denne LG langt mere anvendeligt i hverdagen.

For med sin opløsning på 2560 x 1440 pixels har den et perfekt forhold til tekst – i hvert fald når mit falkeblik, eller mangel på samme, skal læse tekst og surfe nettet.

Mange vil nok savne 4K opløsning og skal du se film eller andet på skærmen vil det da også være oplagt.

Skærmen håndterer også gaming, har tekst mode og flere til film. Der er endda Toslink (optisk digital) udgang til et lydsystem.

Fantastiske farver

Jeg glemmer dog hurtigt den lavere opløsning når jeg streamer. Farverne har en glød og en dybde jeg sjældent har oplevet på en pc-skærm. Samtidig får du en farvedybde, du normalt forbinder med et tv.

Det sidste giver sig selv da jeg er vant til at se tv på OLED. Men i det lille format på 27” går det forbavsende godt. Forklaringen ligger i at du i alle skærmteknologier kan lave større farvedybde med større pixels. Det ses tydeligt her.

De forskellige indstillinger giver stort set alle gode og dybe farver. Kun ”tekst” mode gør skærmen mat og kedelig i farverne.

Jeg noterer ikke nogen betydelig forbedring i kontrast eller skarphed. Så denne indstilling er i min skærmbrille kun brugbar, hvis du skal læse i flere timer på et dokument.

(Lidt for) smart styring

Alle justeringer sker med en lille fjernbetjening og det er både godt og skidt.

Den er lille og handy og giver let genveje til det hele. Eneste ulempe er, at den kan blive forlagt, og så vil det være rart med et par traditionelle knapper.

Skærmen er til gengæld hurtig til at reagere og det er let at navigere mellem menuerne. Om det er gaming med 240 Hz, film eller noget tredje.

Den fysiske justering af skærmen er nærmest perfekt. Panelet sidder på en form for kuglehoved, der gør det let at vinkle den i alle retninger.

Læg dertil en skærmfod, der let lader skærmen glide op og ned – på en tung fod i metal, der fysisk ikke fylder meget, og du har en solid combo.

Skærmens design er nydeligt og ligner ikke en gaming skærm. Og som med alle OLED-skærme er den kun tynd yderst og kun tyk der, hvor al elektronikken gemmer sig.

Et liv på første klasse

Nu er plus 9.000 kroner jo ikke ligefrem billigt, så du skal sætte pris på alle LG skærmens muligheder for at lange så meget over disken.

Den har jo ikke 4K og strækker sig trods alt kun over 27”, hvor mange af os foretrækker 32”. Men pixeltætheden til tekst, dens muligheder i forhold til spil, billedbehandling og underholdning er ret gode.

Så denne LG er ikke perfekt, men en skærm jeg meget gerne ville eje på grund af de ovennævnte egenskaber.

Det ændrer ikke ved at karakteren må blive et 4-tal. Et stort et, men ikke mere end det. Og så glæder jeg mig til at se endnu flere OLED-skærme – også uden den merpris multimedie egenskaberne må koste.


Loading ikon