Artikel top billede

De to nye hovedtelefoner på markedet leverer begge høj kvalitet til prisen, men er vidt forskellige. Argon øverst, Sennheiser nederst. (Foto: Peter Hyldahl / Computerworld)

Test: God lyd til skarp pris - her er to bundsolide bud på dit næste headset til både business og musik

Lighedspunkterne ikke mange i danske Argon Soul 3 og Sennheiser Accentum Wireless ud over at de begge giver god valuta for pengene

Er det tid til fordybelse i musikken, ud over at kunne nappe et opkald, er en hovedtelefon af over-ear typen sagen, og det mangler markedet bestemt ikke gode bud på.

Alligevel er der to nye skud på stammen, der er værd at tjekke ud.

Den prisoverkommelige Argon Soul 3 til 899 kroner og det godt 500 kroner dyrere tyske alternativ, Sennheiser Accentum Wireless.

Altså en mindre dansk producent mod en lydgigant med historien med sig.

Testen afslører dog, at det ikke er enten eller, da de begge klarer sig godt – på hver deres meget forskellige måder.

Argon Audio Soul 3

Den billigste af de to, som vi tester her, ser ud til at være den dyreste.

Brugen af tykt skum og guldfarvet metal gør, at den ganske enkelt ser mere luksuriøs ud.

I hånden og ikke mindst på hovedet opdager jeg straks, at det ikke er fake news.

Den prisoverkommelige sag opleves som et godt produkt. Bevares, ikke som meget mere kostbare typer, men langt over niveauet for prisklassen.

Den er fysisk set noget større end Sennheiser Accentum og kan ikke som Sennheiser-modellen flekse med ørekopperne, hvorfor etuiet da også er noget tykkere end førnævnte Sennheiser.

At Soul 3 har fokus på maksimal lydkvalitet til prisen understreges af, at du ikke får anti-støj funktion eller en decideret app til styring. Du kan dog nappe et opkald, og der benyttes Bluetooth 5.0.

Batteritiden er opgivet til fine 25 timer. Jeg nåede næsten 20 timers drift, hvilket er helt acceptabelt. Og de kan som få i dag faktisk også spille uden strøm via analogt kabel.

Når du napper et opkald, er det tydeligt, at det ikke er her, at det primære fokus har været. Det går fint igennem, men vindstøj med mere undertrykkes ikke særligt godt. Det er bedst indendørs.

Der bruges 50 mm store drivere (højttaler-enheder), og de høres tydeligt, så snart der slippes lyd gennem. Der er et overskud selv i komplekse musikpassager og en lydkvalitet, som jeg normalt forbinder med mere kostbare hovedtelefoner.

Bassen er ikke dyb, men velartikuleret. Der er en meget let, men ikke tynd mellemtone og velopløst top.

Ingen tvivl om, at Argon har begået en genistreg, hvis du alene ser på bedst mulig lyd til prisen.

Sennheiser Accentum Wireless

Du kan ikke se, at Sennheiser med en pris på 1.399 kroner rundt regnet koster 500 kroner mere end Argon.

Der er tale om en typisk hovedtelefon i hård plast og med bløde puder på ører og hoved. Den er til gengæld yderst fleksibel og kan foldes mere sammen og fylder mindre end Argon.

Her får du også antistøj-funktion og app, hvor du kan styre de fleste funktioner. Der benyttes også Bluetooth 5.2, som er en tand nyere end Argon.

Batteritiden er her opgivet til kolossale 50 timer. Jeg glemte at tælle timer til sidst, men efter en uges brug hver dag var den endnu ikke løbet tør.

Så jeg kan i hvert fald stå inde for, at de kan holde meget længe på batteriet.

En god detalje, når du bruger dem til opkald, er, at du får medhør på din egen stemme. Denne funktion fungerer rigtigt godt og giver en mindre indelukket fornemmelse.

Personligt finder jeg funktionen ganske snedig, da jeg næsten aldrig taler i telefon, hvor begge hovedtelefoner er på eller i mit øre. Det kan jeg uden de store gener med Sennheiser.

På hovedet opleves Sennheiser lettere, men føles hverken mere eller mindre komfortabel end Argon Soul 3 headsettet.

Du får en mere slagkraftig lyd – især den dybe bas og mellemtonerne er mere fyldige end hos Argon.

Der er ikke så mange mikrodetaljer, men generelt en mellemtone, der er ret fin. Diskanten er mere tilbagetrukket og bliver aldrig skarp.

Alt i alt et lydbillede, der er godkendt i forhold til markedet generelt. Og dermed tilbydes en hovedtelefon med mange smarte features til en travl hverdag, hvor lyd og tale også gerne må veje højt.

Og vinderen er…

Valget mellem de to nye hovedtelefoner på markedet er faktisk ganske ligetil.

Ønsker du bedst mulig lyd uden at betale top pris er Argon et godt bud – både i forhold til Sennheiser og markedet generelt.

Vil du have en allround hovedtelefon med god anti støj funktion, markant bedre telefonopkaldsevner og samtidig en høj lydkvalitet, er Sennheiser det bedste bud.

Var jeg i markedet, ville valget hælde mod Sennheiser på grund af de bedre allround egenskaber og gode kvalitet til opkald.

Men giv også Argon Soul 3 et skud – de leverer solid god lyd og høj komfort til prisen.


Loading ikon