Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: 400 millioner kroners investering i online markedsplads for elektronik-genanvendelse / EG køber Groupcare / Dansker udnævnes til præsident for europæisk risikostyringssammenslutning

400 millioner kroners investering i online markedsplads for elektronik-genanvendelse. EG køber Groupcare. Dansker udnævnes til præsident for europæisk risikostyringssammenslutning. Iranske hackere går efter israelske skoler.

Godmorgen. Onsdag. Morgenoverblik.

Ditte Vinterberg Weng på knapperne.

God fornøjelse:

400 millioner kroners investering i online markedsplads for elektronik-genanvendelse

Den digitale markedsplads for genanvendt elektronik, Refurbed, har fået en Serie C-investering på 403 millioner kroner.

Investeringen vil Refurbed blandt andet bruge på at fordoble aktiviteten på virksomhedens kernemarkeder - herunder det danske marked.

Den østrigske virksomhed indtog det danske marked i august sidste år, og er den hurtigst voksende markedsplatform for genanvendt elektronik i Europa.

"Denne milepæl markerer ikke kun det hårde og målrettede arbejde, vi udfører i Refurbed, men signalerer også det bredere markeds skifte mod at omfavne bæredygtighed i forbrugernes valg. Den skalerbare forretningsmodel i Refurbed gør det muligt for os både at vokse rentabelt og gøre forbruget mere bæredygtigt – en win-win for os og miljøet," siger Peter Windischhofer, der er co-founder og CEO i Refurbed.

Det skriver selskabet i en pressemeddelelse til Computerworld.

EG køber Groupcare

Softwareleverandøren EG annoncerer nu, at selskabet opkøber Groupcare, som er leverandør af en specialiseret digital medlemsløsning.

Groupcare løsning er lavet til at lette håndteringen af medlems- og kursusdata samt økonomi for både mindre og større organisationer. Softwaren bruges i dag af en række betydelige organisationer og foreninger i Danmark, Sverige og Norge.

Opkøbet er et led i at styrke EGs position i branchen, og gøre sig mere attraktiv for nye kunder.

"Groupcares platform bygger på den nyeste fremtidssikrede teknologi med integrationer og giver organisationerne et robust datagrundlag. En meget brugervenlig løsning, der håndterer al data på en enkel måde, og gør det nemt at være frivillig i en forening. Jeg er meget glad for at byde Groupcares 23 medarbejdere velkommen i EG", siger Frank Kragelund Hansen, Senior Vice President i EG.

Det skriver EG i en pressemeddelelse til Computerworld.

Dansker udnævnes til præsident for europæisk risikostyringssammenslutning

Charlotte Hedemark har som en første dansker overtaget den prestigefyldte rolle som Præsident for The Federation of European Risk Management Associations (FERMA).

FERMA er en sammenslutning af europæiske risikostyringsorganisationer, og repræsenterer dermed 22 risikostyringsforeninger i 21 europæiske lande.

Charlotte Hedemark arbejder til dagligt hos softwareleverandøren SAP som Risk Management Expert, og hun tiltrådte den nye rolle 16. oktober.

Om sin nye rolle, siger hun:

"I en verden, hvor usikkerhed er i højsædet, er risikostyring ikke blot en god praksis – det er en afgørende faktor for virksomheder, der ønsker vækst og udvikling. Hos FERMA kommer vi derfor til at fokusere på 3 områder: Connect, Influence og Empower, og det gør vi, fordi riskostyring er mere relevant end nogensinde før."

Det skriver SAP på sin hjemmeside.

Iranske hackere går efter israelske skoler

Krigen i Mellemøsten foregår ikke kun på landjorden, men også i cyberspace hvor flere aktører blander sig.

Researchgruppen Unit 42 fra cybersikkerhedsselskabet Palo Alto Networks har kortlagt en række angreb foretaget af den iranskstøttede ATP-gruppe, Agonizing Serpens (Agrius), som benytter sig af de særligt destruktive ”wiper” og falske ransomware-angreb, og som primært angriber israelske organisationer på tværs af kloden – og særligt israelske skoler og uddannelsesinstitutioner.

Angrebene går ud på at stjæle sensitive data fra skole og uddannelsesstederne, herunder persondata samt ”Intellectual property,” altså forretnings- eller forskningskritisk data, og som efterfølgende lækkes til offentligheden via sociale medier eller Telegram for at skade organisationerne.