Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Designet er klassisk underspillet i det nye Sennheiser sæt, der på mange måder sætter standarden for in-ear teknologi lige nu. (Foto: Peter Hyldahl / Computerworld)

Test: Sennheiser kæler for dine ører med et brag af et sæt hovedtelefoner

Sennheisers nye Momentum True Wireless 4 er et studie i underspillet luksus, hvor det er brugeroplevelsen, der er i centrum. Alt fra pasform over teknologi til lydkvalitet spiller bare!

Nogle produkter gør opmærksom på sig selv via larmende pang-farver eller andre kosmetiske tricks..

Helt omvendt forholder det sig med Sennheiser og selskabets fjerde version af deres in-ear model, Momentum True Wireless.

For alt til indpakningen over udformning, pasform og ikke mindst lyd er der kælet for - på subtil vis.

Indbygget membran giver perfekt pasform

Selvom der er tale om plast, ligner overfladen af de mellemstore in-ear hovedtelefoner, mere om en titaniums legering.

De er firkantede udenpå og meget lette at nappe med fingrene i etuiet – en disciplin hvor mange andre ellers driller.

Telefonen sidder tæt i øret, men på en behagelig og ikke klaustrofobisk måde. De stikker lidt ud af øret, men opleves mindre, end de reelt er.

Der er en lille membran, der lukker af i øregangen og selvom det lyder ubehageligt, er det præcis den finte, der gør, at de sidder behageligt.

Det betyder, at selve øresneglen længere inde i øret sidder meget præcist og ikke kan vippe. Den er fikseret, da membranen holder det hele på plads.

Du kan sagtens bevæge dig omkring med dem på og endda tage på en løbetur. Til decideret træning findes der dog bedre modeller derude.

De kan dog godt tåle lidt sved – måske meget godt, når nu prisen lyder på 2.299 kroner, og der måske ikke er budget til at have et ekstra trænings-sæt ud over Wireless 4.

Hovedformålet med dem er dog tydeligvis hverdagsbrug med fokus på lyd og komfort.

Bluetooth med overbygning

Her diskes op med adaptiv støj-reduktion, som er tunet til at være mere nænsom overfor musikmaterialet end at være effektiv. Dette fungerer dog alt andet lige meget godt.

Opkald håndteres også fint, da har god evne til at holde baggrundslyde ude. Dog er der bedre konkurrenter, hvis du er ude i et mindre blæsevejr.

Der, hvor de brillerer, er de fine EQ indstillinger, hvor du kan indstille lyden på meget detaljeret vis.

Det er vel at mærke uden at det påvirker lydkvaliteten generelt. Det er et endnu et punkt, hvor Sennheiser gør det bedre end mange konkurrenter.

Det er tydeligt, at hovedtelefonen er gearet til høj lydkvalitet og understøtter op til Bluetooth 5.4. Her er også Auracast og LE Audio, der kort fortalt er en avanceret teknologier under Bluetooth, der muliggør endnu bedre overførsel af hi-res lyd.

Sennheiser har gjort sit til, for at gøre dem til et sæt hovedtelefoner til entusiasten.

Batteritiden opgives til op til 30 timer, og selvom det er med alle sejl sat til, så kan de uden problemer holde til et par normale arbejdsdage.

En af de bedste i klassen

Med en high-end streaming tjeneste som Qobuz eller Tidal Hi-Fi er det tydeligt at høre, om du er målgruppen for dette sæt.

For lydkvaliteten er for kenderen, der sætter pris på et åben, præcist og naturtro lydbillede.

Alt for mange fabrikanter, har det med at skrue op for bas og andre imponator-effekter, der umiddelbart lyder godt, men bliver trættende i længden.

Her får du et soundtrack med en lækker bas, der er dyb og veldefineret, en rar og nærmest blød mellemtone. Detaljerne er stadig intakte, ligesom diskanten er veldefineret uden at være skarp.

Med andre ord hænger alt musikalsk godt sammen i det homogene lydbillede, der selv for ikke-kendere, tydeligt leverer høj kvalitet.

Så sættet er lækkert og på mange måder prisen værdig på grund af formfaktor og ydelse.

Selvom det er gearet til lyd-feinsmeckere giver Momentum True Wireless 4 meget kvalitet og teknologi for pengene. Derfor lander jeg på et flot 5-tal, der endda læner sig op ad det, i ComputerWorld sammenhæng, meget sjældne 6-tal.


Loading ikon