Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Michael Holm mister bestyrelsespost / SAP's cloud-salg stiger 24 procent / Danske Bank advarer mod krypto-svindel / Cognizant og Microsoft annoncerer globalt partnerskab

Michael Holm mister bestyrelsespost. Danske Bank advarer mod krypto-svindel. SAPs cloud-salg stiger 24 procent. Cognizant og Microsoft annoncerer globalt partnerskab. Kevin Magnussen forlænger samarbejde med Cloud Factory. En brugt iPhone 12 har en CO2-besparelse på 82 procent.

God morgen derude, og velkommen til morgenbriefing fra Computerworld, igen sammensat af Thomas Møgelbjerg.

Nogle gange er regnskaber det mest kedelige i verden - andre gange fortæller de os noget om, hvor hele verden bevæger sig hen.

Og i denne uge vælter det ind med regnskaber. I går aftes udkom SAP med regnskab, og senere i dag får vi nys om, hvordan det går med Spotify.

Senere på ugen er det IBM, cBrain, Meta, Alphabet og Microsoft, der alle præsenterer kvartalsregnskaber for de første tre måneder af 2024.

Jeg forsøger at opsummere det hele her i morgenbriefingen eller på Computerworld.dk, og jeg håber, du vil læse med. Nu er der morgenbriefing – god læselyst.

Michael Holm mister bestyrelsespost

I går indledte jeg mandagens morgenbriefing med, at Michael Holm er indtrådt i bestyrelsen hos Energinet.

I dag kan jeg så skrive, at Systematic-stifteren er trådt ud af en anden.

Holm er nærmest blevet smidt ud af bestyrelsen i den ene af Jyllands Postens to ejerfonde, hvor han sad som næstformand. Og det er han noget overrasket over, skriver MediaWatch.

”Jeg fik at vide, jeg ikke har forstand nok på indhold, og derfor ikke er brug for mig. Det synes jeg jo er ret mærkeligt,” siger Michael Holm, der har siddet i bestyrelsen siden 2020.

Holm var ellers indstillet til at fortsætte i bestyrelsen de næste to år.

Danske Bank advarer mod krypto-svindel

Fredag i sidste uge skete der en såkaldt ’bitcoin-halvering’, hvilket betyder, at antallet af nye bitcoins, der udstedes, halveres.

Det er historisk set noget, der får bitcoins og andre kryptovalutaer til at stige i værdi, da udbuddet bliver mindre, samtidig med at efterspørgslen mere eller mindre fastholdes.

Men det er ikke kun investorer i krypto, der har set fidusen i ’bitcoin-halveringen’ – det har svindlere også, og det får Danske Banks Niels Halse, leder af svindelbekæmpelsesafdelingen, til at sige til Børsen:

“De kan hævde, at den kommende bitcoin-halvering næsten garanterer profit. Men dette er langt fra sandheden, og oftest vil de penge, folk lokkes til at overføre, aldrig blive investeret i bitcoin.”

Niels Halse opfordrer til, at man udviser stor forsigtighed, før man kaster sig ud i investering i kryptovaluta.

SAPs cloud-salg stiger 24 procent

Tyske SAP starter regnskabssæsonen for 2024, efter de i går, mandag klokken 22:05, udkom med kvartalregnskab for årets første tre måneder.

"Vi har fået en god start på 2024, og vi er sikre på, at vi vil nå vores mål for året. Når vi ser fremad, har vi stærke vækstdrivere på plads - Business AI, krydssalg på tværs af vores cloud-portefølje og at vinde nye kunder, især i mellemmarkedet,” siger SAP-CEO, Christian Klein i regnskabet.

Særligt godt går det for SAPs cloud-omsætning, der stiger til 3.9 milliarder euro – lidt over 29 milliarder kroner – hvilket er en stigning på 24 procent fra året før.

Modsat ender driftsresultatet i negativ grundet en hensættelse til omstrukturering på 2,2 milliarder euro i forbindelse med SAPs transformationsprogram for 2024.

Det resulterede i et driftstab på negative 787 millioner euro, hvilket står i modsætning til Q1 2023, der endte i positive 803 millioner euro.

SAP fastholder forventningerne til 2024.

Kevin Magnussen forlænger samarbejde med Cloud Factory

Formel 1-køreren styrker i 2024 partnerskabet med den hurtigtvoksende europæiske distributør af cloud-services, Cloud Factory, der har hovedsæde i Varde.

Samarbejdet med Kevin Magnussen startede i 2022 og kører altså nu ind i sit tredje år, hvor Cloud Factory-navnet vil være synligt på Kevin Magnussens hjelm i resten af 2024.

”Idéen med at indgå et samarbejde med Kevin Magnussen byggede på et ønske om at øge kendskabet til vores virksomhed internationalt og styrke vores relationer gennem unikke og inspirerende oplevelser på Formel 1-banerne, og det er lykkedes.”

”Vi har haft stor gavn af vores engagement, som har åbnet nye markeder og genereret værdifulde kunder, og derfor har vi følt det ganske naturligt at fortsætte. Cloud Factory er en dynamisk, kreativ og voksende virksomhed i et benhårdt marked, hvilket er et godt match til det, der sker i Formel 1 i disse år,” siger stifterne af Cloud Factory, Mark Ringe Ibsen og Jacob Schaumann Schmidt.

Cognizant og Microsoft annoncerer globalt partnerskab

Microsoft annoncerede i går, at de udvider partnerskabet med Cognizant, der specialiserer sig i digital transformation i krydsfeltet mellem industri og teknologi.

Målet er at gøre Microsofts generative AI og Copilots tilgængelige for millioner af brugere.

"Vores udvidede partnerskab med Cognizant vil hjælpe organisationer med at udnytte generativ AI til at transformere forretningsdrift, forbedre medarbejderoplevelser og levere ny værdi for kunderne," udtalte Judson Althoff, administrerende direktør og kommerciel chef hos Microsoft.

"Ved at kombinere Cognizants branchekompetencer med Microsofts Copilot-evner, herunder Copilot til Microsoft 365 og GitHub Copilot

En brugt iPhone 12 har en CO2-besparelse på 82 procent

En af Danmarks hurtigst voksende online markedspladser for istandsat og genanvendt elektronik, Refurbed, har lanceret en regnemodel, som frigiver klimadata for 10.000 elektronikprodukter.

Det lyder lidt halvkedeligt, men det er det nu ikke.

Regnemodellen giver indsigt i besparelsen i CO2-udledning, vandforbrug og e-affald på 10.000 elektronikprodukter, herunder smartphones, computere og tablets.

”Elektronik er en af de allerstørste klimasyndere. Så vi håber, at regnemodellen og det kæmpestore datasæt præger virksomheder mod mere bæredygtig adfærd. Klimaet har akut brug for, at virksomheder skaber gennemsigtighed i rapporteringen og over for forbrugerne, men også selv genovervejer indkøb af ny elektronik,” siger Emma Jefelt, Marketing Manager i Refurbed Danmark.

Regnemodellen viser blandt andet, at CO2-besparelsen ved at købe en brugt iPhone 12 lyder på hele 82 procent, mens vandbesparelsen lyder på 88 procent.

Du kan læse mere om regnemodellen og se en oversigt over alle de 10.000 elektroniske produkter her.