Artikel top billede

(Foto: Systembolaget)

Svenske Systembolaget risikerer tomme hylder efter ransomware-angreb

En af Systembolagets distributører er blevet ramt af et ransomware-angreb, og det kan betyde mangel på varer hos den statslige butikskæde.

Hvis man har købt alkohol i nabolandet Sverige, er man højst sandsynligt stødt på Systembolaget – en svensk statsejet butikskæde, som har monopol på salg af vin, øl og spiritus med mere end 3,5 procents alkohol.

Nu må svenskerne dog muligvis droppe detailkøbet og tage på bar, hvis de vil slå sig løs med alkoholiske væsker.

Systembolaget melder nemlig, at en lang række varer risikerer at blive udsolgt, og at der er problemer med at få nyt til butikkerne de kommende dage som følge af, at distributøren og logistikvirksomheden Skanlog er blevet ramt af et ransomware-angreb.

”Cirka en fjerdedel af vores salgsvolumen kan blive påvirket, hvilket betyder, at det kan påvirke tilgængeligheden af ​​visse typer øl, visse typer vin, bestemte typer spiritus og så videre,” siger Teodor Almqvist, pressechef i Systembolaget til svenske Aftonbladet.

Skanlog bekræfter selv angrebet overfor mediet Dagens Industri.

”Vi er blevet angrebet centralt gennem et cyberangreb, som har betydet, at hele vores system er nede, indtil vi får det ordnet og kan komme op igen,” siger Skanlogs administrerende direktør Mona Zuko til avisen.