Artikel top billede

(Foto: Peter Hyldahl / Computerworld)

Test: Garmins Instinct 3 er et råt smartwatch til lavpris

Garmin Instinct 3 leverer reelt alt det, som du har brug for i et smartwatch til en tredjedel af prisen sammenlignet med topmodellerne. Der er dog et catch.

Kan du give afkald på nogle funktioner, som de fleste af os kan undvære, får du rigtig meget smartwatch for pengene her.

Før testen var jeg sikker på, at jeg aldrig ville fravælge touchskærm og en stor urkasse med matchende skærm. Men efter 14 dage med Instinct 3 på armen, er jeg blevet mindre skråsikker.

Finten er nemlig, at uret reelt dækker alle mine behov i hverdagen – både når det gælder træning, smart-ur-funktioner og holdbarhed til daglig brug og træning.

Det eneste, der i grove træk lider tab, er min forfængelighed.

For naturligvis vil jeg hellere køre i en toptunet Porsche end en Golf med den store pakke, hvis man skal bruge bilverdenen som sammenligning.

Den ret smalle ur rem skal man også lige vænne sig til, og her finder jeg de større typer mere behagelige på armen – selv om den på Instinct 3 er fuldt ud lige så blød i sit materiale.

Så jeg må undvære kæmpe touchskærm samt muligheden for at dykke til bunden af Adriaterhavet eller bestige Mt. Everest med uret til at tracke hver en detalje.

Og det går jo nok, tænker jeg.

Og det er ikke, fordi uret ikke kan klare elementerne. Det tåler tryk ned til 10 atmosfærer, urkassen er fiberforstærket, og urglasset er keramisk hærdet.

Så det skal nok holde til hverdagen og til alt, hvad jeg formår at udsætte det for.

Prisen for at få toppen af poppen er høj – selv på tilbud kommer du let af med 7.000-8.000 kroner, og topmodellerne fra Garmin koster ofte mere 10.000 kroner.

Det er i min optik stukket lidt af, og her er Instinct er et godt alternativ.

Ultra kompakt, men med alle funktioner

Uret syner ikke af meget, når man er vant til et stort ur.

Og Instinct fås da også i en større 50 mm-udgave. Den vil dog stadig have mindre skærm end topmodellerne Fenix eller Tactix, da urkassen fylder mere, og skærmen dermed bliver mindre.

I stedet for touchskærm skal du benytte knapper på siden. Det kræver lidt tilvænning, men heller ikke mere. Skal du aflæse uret, er det blot at vippe håndleddet, og displayet vågner til live.

Hertil kommer, at knapperne store og af gummi, hvilket gør dem lette at fange i blinde – både med handsker og svedige hænder.

Garmin har tænkt sig om i udviklingen, hvilket betyder, at jeg er gået fra at rynke lidt på næsen, da jeg så uret første gang, til at måtte lette på kasketten efter nogle dages brug.

For i praksis leverer uret alt, hvad jeg skal bruge – altså de funktioner, som vi forventer i forhold til træning.

Som med andre Garmin-træningsure kan du hente og tilføje stort set alle træningsformer.

Også målinger om søvn, puls, iltmætning i blodet, træningsparathed med mere er til rådighed. Dertil kommer Garmin Pay og en indbygget LED-lygte.

Lille, men krystalklar skærm

Skærmen aktiveres ved tryk på en knap eller ved at vippe håndleddet.

Skærmen er amoled og står knivskarpt og meget lysstærk. Den er let at aflæse under alle forhold. Også under træning – for eksempel på en løbetur - fandt jeg ikke, at det var svært at aflæse puls og andre data.

Batteritiden er op til 18 dage. Jeg skulle oplade første gang efter en uge - vel at mærke med træningspas og brug af funktioner hver dag. Så ikke helt så imponerende som de dyrere modeller, men bestemt inden for skiven.

Til vandring, løb og lignende finder jeg det lette ur fint, og som sagt er det ikke noget problem at aflæse den lille skærms skarpe tal.

Pulsmålingen er dog mindre præcis end det, som jeg typisk oplever, at topmodellerne har. Der er også tale om en mindre avanceret måleenhed på håndleddet end på disse.

Den reagerer langsommere på hurtige skift i puls, men klarer sig overordnet fint.

Så kører du træningsintervaller eller lignende, hvor præcis puls er vigtig, bør du benytte et pulsbælte.

Skift af urrem kan lade sig gøre, men er mere omstændeligt end på topmodellerne, hvor du bare kan klikke remmen af og på. På Instinct er det noget mere besværligt, så du vil næppe skifte så ofte som på de større modeller.

Solidt alternativ

Instinct 3 formår at have et design, der både signalerer outdoor og har kapacitet til at blive brugt til det.

Samtidig er det et ur, der appellerer til et yngre publikum, som typisk går efter mindre ure.

Der er som sagt svaghedspunkter – ikke mindst målt op mod de større modeller fra Garmin og konkurrenterne.

Modsat traditionelle smartwatches får du her et meget robust ur, der i højere grad kan tåle at blive brugt i elementerne end for eksempel et mere kostbart Apple Watch eller topmodeller fra Samsung.

Det appellerer ikke så bredt som de føromtalte, men håndterer alt det, de mere almindelige smartwatches kan.

Det får et firetal med pil opad, da det alt andet lige har minuspunkter, hvor mere traditionelle smartwatches er mere – ja, smarte...


Loading ikon