Advokat slipper for ny pirat-næse

Advokatnævnet mener, at advokat Torben Steffensen ikke gjorde noget galt, da han på vegne af AntiPiratGruppen sidste år sendte et erstatningskrav på en halv million kroner til en privatperson.

AntiPiratGruppens talsmand, advokat Torben Steffensen, gjorde ikke noget galt, da han i marts sidste år sendte et erstatningskrav på 427.464 kroner til en privatperson.

Brevet med anklagerne fra AntiPiratGruppen fik modtageren til at klage til Advokatnævnet, fordi han fandt, at brevet var uanstændigt og krænkende for privatlivets fred.

Den anklagede var særligt utilfreds med, at brevet omfattede et erstatningskrav på cirka en halv millioner kroner "uden nogen form for beviser for piratkopiering."

Brevet fra AntiPiratGruppen hævdede, at den anklagede ulovligt havde gjort 13.352 lydfiler og film tilgængelige via fildelingstjenesten DirectConnect.

Ifølge en afgørelse i Advokatnævnet er der ikke "grundlag for at udtale kritik af advokat Torben Steffensens adfærd i sagen, som ikke går videre, end varetagelsen af hans klients interesser tilsiger."

Sammen med erstatningskravet fra AntiPiratGruppen modtog privatpersonen oplysninger om, at AntiPiratGruppen ville være indstillet på at indgå forlig i sagen, hvis de mange kopier omgående blev slettet.

Advokatnævnet har ikke taget stilling til, om AntiPiratGruppens havde et rimeligt grundlag for anklagerne om piratkopiering. Nævnet støtter sig her alene til, at AntiPiratGruppens talsmand, advokat Torben Steffensen, har fastholdt kravet og vil gennemføre en retssag.

På den baggrund finder Advokatnævnet, at der ikke er grundlag for at udtale kritik af Torben Steffensen.

Advokatnævnet er tidligere kommet frem til en anden afgørelse i en anden sag, hvor nævnet udtalte kritik af Torben Steffensen for at tilsidesætte god skik.

Den sag handlede om en weblog-ejer, der modtog et truende brev fra AntiPiratGruppen, fordi han linkede til sites, hvor man kunne hente musik.

Her udtalte Advokatnævnet kritik af Torben Steffen, fordi han på vegne af AntiPiratGuppen havde krævet, at weblog-ejeren skulle skrive under på, at det han havde gjorde var ulovligt, før sagen ville blive opgivet.

Det var at gå længere, end hvad der var berettiget for at varetage AntiPiratGruppens interesser, mente Advokatnævnet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere